معرفی کتاب

معرفی کتاب قدرت حال (The Power of Now)

معرفی کتاب The Power of Now قدرت حال اکهارت تولی Eckhart Tolle

***

  New York Times Bestseller #1

Translated into 33 Languages

***

” هیچ چیز در گذشته اتفاق نیفتاده است؛ همه چیز در حال اتفاق افتاده. هیچ چیز هرگز در آینده اتفاق نمی افتد؛ همه چیز در حال اتفاق می افتد.”

کتاب « قدرت حال: راهنمایی برای بیداری درونی » کتابی در زمینه پیشرفت شخصی از نویسنده مشهور « اکهارت تولی » است. این کتاب به عنوان یک راهنما برای زندگی روزمره در نظر گرفته شده و بر اهمیت زندگی در لحظه حال و بر جلوگیری از فکر کردن به گذشته یا آینده تاکید دارد. کتاب « قدرت حال » در اواخر دهه ۱۹۹۰ به چاپ رسید و « اپرا وینفری » آن را بسیار تحسین و ستایش کرد. تاکنون، « قدرت حال »  به سی و سه زبان ترجمه شده است. تا سال ۲۰۰۹، « قدرت حال » فقط سه میلیون نسخه در آمریکای شمالی به فروش رسانده بود.

در سال ۲۰۰۰، این کتاب در مجله « اُ » به عنوان یک کتاب پیشنهادی و خواندنی ارزیابی شد؛ همچنین، « مگ رایان » کتاب را به شدت توصیه کرد و « اندرو رایدر » نویسنده مشهور مسیحی، نیز در وصف کتاب چنین نوشت: ” « تولی » با بررسی وسواس فکری ما نسبت به گذشته و آینده که مانع توجه کامل ما به لحظه حال و کنونی می شود، در حقیقت آموزه های سنتی مسیحی را یک گام فراتر می برد”.

برخی نیز منتقد اندیشه های کتاب بودند. « تلگراف هرالد » چنین نوشت: “کتاب خیلی خوب نوشته نشده اما آبستن آموزه های خوب و ارزنده است”. « آندریا ساچس » در مجله « تایم » نوشت: ” کتاب لبریز از آموزه های معنوی گیج کننده است و برای کسانی که به دنبال توصیه های عملی هستند، شاید سودمند نباشد”. به طور مشابه، مقاله دیگری در « ایندیپندنت » بر این موضوع تاکید کرد: ” « قدرت حال » خیلی چیز جدیدی در بطن خود ندارد و در حقیقت به نوعی تجدید تفکرات ذن معنویت عصر جدید است”.

به هرحال، پیام « قدرت حال »  بسیار ساده است: زندگی در لحظه، تنها راه و مسیر درست برای رسیدن به شادی و بیداری درونی و دگرگونی روحی است. شاید این جمله حاوی پیام تازه و نوینی نباشد، اما سبک، روایت منحصربفرد، نگرش فلسفی و خاص نویسنده در پرداختن به موضوعات موجب شده تا این کتاب یک راهنما و سرمشق عالی برای پی بردن به معنی واقعی زندگی در لحظه و قدرت حال باشد.

درباره کتاب قدرت حال The Power of Now

” وقتی به فکرت گوش می دهی، نه تنها نسبت به اندیشه خود، بلکه برخود نیز به عنوان شاهد اندیشه آگاه هستی؛ پس یک بعد جدید از خودآگاهی پا به عرصه وجود می گذارد.”

« قدرت حال » به یک موضوع مهم می پردازد: چگونه به صورت آگاهانه در زمان زندگی کنیم و چگونه بر زندگی روزمره خود متمرکز شویم. برای تمام مفاهیم و مضامین کتاب، مثال ها و تمرین های کاربردی فراوانی گنجانده شده تا خواننده در درک و فهم مطالب هیچ گونه مشکلی نداشته باشد.

« قدرت حال » معنای حاضر بودن و زندگی کردن در لحظه را مورد بررسی قرار داده و راه ها و توصیه هایی درباره رسیدن به این مهم را در اختیار خواننده قرار می دهد. کتاب بر این تاکید دارد که درد و رنج زایده ذهن است و با فکر کردن به گذشته و آینده خود را بروز می دهد؛ پس برای فرار از چنین دردهایی باید در حال زیست و تفکرات خود را بر لحظه کنونی معطوف ساخت. همچنین، هرگز نباید خود را به واسطه نفس و مشکلات خویش تعریف کرد، چرا که بدین صورت هرگز نمی توان از شر افکار آزار دهنده گذشته و آینده رها شد. پس، خلاص شدن از شر مشکلات به معنای رها شدن از “خود”  است.

« قدرت حال » به خواننده نشان می دهد که چگونه باید از بدن به عنوان یک وسیله کاربردی برای زندگی در لحظه و حال استفاده کرد و چگونه به کسی گوش سپرد ولی او را به ذهن خود راه نداد. موضوع خوشبختی و آرامش رنگ و لعاب دیگری در کتاب به خود می گیرد. « تولی » معتقد است که بدون احساس خوشبختی نیز می توان احساس آرامش یافت، چرا که منبع و منشا هرگونه اتفاق و رویداد ناخوشایند می تواند ریشه در عدم پذیرش خود واقعی شخص داشته باشد.

” استرس به این خاطر به وجود می آید که شما « این جا » هستید اما می خواهید « آن جا» باشید، یا که در زمان حال هستید اما می خواهید در آینده باشید.”

« قدرت حال »  از سنت های معنوی و مذهبی مختلفی الهام گرفته و توسط یکی از منتقدین به عنوان بودیسم آمیخته با عرفان و مسحیت، و نیز نوعی تجدید فلسفه ذن معنویت عصر جدید، توصیف شده است. « قدرت حال » با استفاده از چنین تفکراتی به توصیف و شرح یک سیستم اعتقادی مبتنی بر زندگی در زمان حال می پردازد. یکی از پیام های اصلی کتاب این است که مشکلات عاطفی ریشه در نحوه تفسیر و شناسایی افراد از مسائل ذهنی دارد. « تولی » معتقد است که فرد به جای نگرانی و اضطراب نسبت به رویدادهای گذشته یا آینده، باید یک ذهن فعال و حاضر در زمان حال داشته باشد.

بر اساس کتاب، تنها لحظه حال اهمیت دارد، و گذشته و آینده توسط ذهن فرد خلق می شود. « تولی » معتقد است که اصرار فرد بر کنترل زندگی خود تنها یک توهم است که درد و رنج را به ارمغان می آورد. همچنین، « قدرت حال » به منظور کمک به خوانندگان برای زندگی در لحظه و ماندن در زمان حال، روش های مراقبه و اندیشه را نیز توصیف می کند. برخی از این شیوه ها شامل کاهش سرعت زندگی با اجتناب از پرداختن به کارهای همزمان، گذراندن زمان آزاد خود در طبیعت، و نحوه نگریستن به مسائل زندگی می باشد. برخی دیگر از مفاهیم و مضامین موجود در « قدرت حال » از جمله نفس انسان و تأثیرات منفی آن بر خوشبختی، در کتاب های بعدی نویسنده، به ویژه « زمین جدید » (۲۰۰۵)، به طور مفصل توضیح داده شده است.

“Die to the past every moment. You don’t need it. Only refer to it when it is absolutely relevant to the present. Feel the power of this moment and the fullness of Being. Feel your presence.”

« تولی » معتقد است، ما همیشه دوست داریم در گذشته یا آینده سیر کنیم و به رویا پردازی مشغول شویم، که همین فرصت زندگی در لحظه و حال را از ما سلب می کند. گذشته، گذشته است و آینده هنوز از راه نرسیده است، بنابراین فقط باید بر روی زمان کنونی متمرکز شد و از فرصت های پیش رو بهترین استفاده را برد. سیر کردن در گذشته، دست و پای ما را زنجیر می کند و اغلب اندیشیدن به آینده نیز آتش ترس و نگرانی را در دل ما می افروزد. پس فقط زمان حال واقعی است، همین مهم است. در حالی که تمام نظرات و عقاید « تولی » خوب به نظر می رسد، دیدگاه های او جهان بینی مسیحی را منعکس نمی کند.

مفاهیم و مضامین کتاب « قدرت حال »، بیشتر از آموزه های بودایی، ذن و تائو گرفته شده است. « تولی » معتقد است که نفس، خود واقعی نیست؛ زیرا همه ما بخشی از ” وحدت بزرگ ” یا ” سرمنشا حقیقی ” هستیم؛ و زمان نیز چیزی جز توهم نیست. ما باید چگونه زیستن در زمان حال را یاد بگیریم نه سیر کردن در گذشته یا آینده.

او معتقد است وقتی بر روی زمان حال متمرکز می شویم دیگر هیچ گونه مشکلی در زندگی نخواهیم داشت، زیرا فقط در حال می توان یک خود واقعی کامل و بی نقص را به واسطه ذهنی همیشه حاضر و آگاه کشف کرد. « جیمز بورلی » در مقاله خود در « مسیحیت امروز » اذعان داشت که هیچ مرز و تمایزی بین خداوند و انسان ها وجود ندارد و همه چیز از یک منبع واحد حقیقی سر چشمه می گیرد. همچنین، او می نویسد: ” با استفاده از این دیدگاه، « تولی » باور مشترک و رایج غرب درباره خدا را چنین نقد می کند: هیچ گونه رابطه کلی و جزئی، دو گانگی، و یک تو و خدای جدا وجود ندارد.”

در جایی از کتاب « تولی » چنین می نویسد: ” اگر یک ماهی در آکواریوم شما متولد شود و بعد او را جان بنامید، یک شناسنامه برایش درست کنید، همه چیز را درباره تاریخچه خاندانش به او بگویید، و دو دقیقه بعد توسط یک ماهی دیگر خورده شود، به شدت ناراحت کننده است. ماجرا به این خاطر غم انگیز است، که یک خود جداگانه را مد نظر داریم که در اصل وجود ندارد.”

« تولی » معتقد است نه تنها هیچ تو و خدای جداگانه ای وجود ندارد، بلکه در حقیقت هیچ تویی نیز در کار نیست. او با استفاده از یک باور بودایی، چنین بیان می کند که انسان صرفا یک توهم است و باور به وجودیت مطلق خود سرچشمه تمام دردها و رنج ها است.

اکهارت تولی Eckhart Tolle

« اکهارت تولی » (  -۱۹۴۸ ) یک آموزگار معنوی است که با اثر مشهور « قدرت حالا » و « زمین جدید »  شناخته می شود. او در آلمان به دنیا آمد و به کانادا مهاجرت کرد. در سال ۲۰۰۸،  نیویورک تایمز  او را محبوب ترین نویسنده و معلم معنوی ایالات متحده نامید. در سال ۲۰۱۱ او توسط واتکینز به عنوان چهره معنوی جهان انتخاب شد. علارغم این که او با هیچ مذهب یا دین خاصی ارتباط ندارد، بسیار تحت تاثیر آثار معنوی و آموزه های ادیان گوناگون بوده است.

پیش از این که « تولی » به یک بیداری درونی و دگرگونی روحی برسد، بیشتر زندگی خود را تا سن بیست و نه سالگی با افسردگی و دشواری گذراند. به مرور، او توانست به یک معلم و نویسنده معنوی تبدیل شود. در سال ۱۹۹۵، او به ونکوور، بریتیش کلمبیا نقل مکان کرد. اکنون او بیشتر اوقات خود را در کانادا و کالیفرنیا می گذراند. در سال ۱۹۹۷، اولین کتاب خود، « قدرت حال » را به رشته تحریر در آورد و در سال ۲۰۰۰، به فهرست پر فروش های نیویورک تایمز راه یافت.

تا سال ۲۰۰۹، کتاب « قدرت حالا » و « زمین جدید » به ترتیب ​​سه و پنج میلیون نسخه در آمریکای شمالی به فروش رسانده بودند. در سال ۲۰۰۸، حدود سی و پنج میلیون نفر در یک برنامه ده قسمتی زنده وبینار با همکاری « تولی » و « اپرا وینفری » شرکت کردند. در سال ۲۰۱۶، « تولی » در فهرست صد رهبر بزرگ، تاثیرگذار و متفکر جهان قرار گرفت.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا