5 سایت جذاب برای کرم کتابها
عاشق خواندن هستید؟ انجمنها و اجتماعات بسیاری مختص عاشقان کتاب با هر سلیقهای، وجود دارند که دربارهی ژانرهای مختلف، کتابفروشیهای معتبر، کتابهایی که زندگی ما را تغییر میدهند و … صحبت میکنند. اگر خواندن رمانها را ترجیح میدهید، عاشق کتابهای مصور هستید یا اصلا امتحان کردن دستور پخت غذاهای مختلف در یک کتاب آشپزی برای شما جذاب است، وبسایتهای زیر مطالب مفیدی را به شما ارائه خواهند داد.
1- گودریدز (Goodreads)
میخواهید با عاشقان یا منتقدان کتابی که در حال مطالعهی آن هستید، آشنا شوید؟ نقدهای آن را چطور، میخواهید بخوانید؟ نقل قولهای معروف کتاب برایتان جذاب هست؟
پاسخ تمام پرسشهای بالا به همراه امتیازات بیشمار دیگر همه در گودریدز برای کرم کتابها فراهم شده است. گودریدز شبکه اجتماعی دوستداران کتاب است که در آن تمام اطلاعات مربوط به یک کتاب را از انتشارات، تعداد صفحات، سال چاپ و مترجمین گرفته تا نقدهایی که دیگر کاربران دربارهی کتاب نوشتهاند و اطلاعات کامل نویسنده را میتوان در آن پیدا کرد. از آنجایی که گودریدز در اصل شبکه اجتماعی کتابخوانهاست هر کاربر میتواند بر اساس سلیقهی خود دوستان زیادی داشته باشد، با کتابهای جدید بسیار زیادی آشنا شود و با خواندن شرح و نقد آنها دامنهی مطالعات خود را گسترش دهد.
زمانیکه در گودریدز حساب کاربری خود را ساختید شما میتوانید کتابخانهی خود را ایجاد کنید. کتابخانهی خود را میتوانید به طور کامل و براساس سلیقهی خود دستهبندی کنید. کتابها به سه دسته کلی مطالعه شده (read)، در حال مطالعه (currently reading) و خواهان خواندن (want to read) برای هر کاربر تقسیمبندی میشوند. شما میتوانید وضعیت کتاب را خودتان مشخص کنید. با انتخاب گزینهی «در حال مطالعه»، میتوانید پیشرفت خواندن خود را به طور روزانه ثبت کنید و نظرتان را دربارهی هر قسمت از کتابی که مطالعه کردید، بنویسید. با استفاده از این گزینه تاریخ دقیق شروع و اتمام مطالعهی کتاب به همراه نظراتتان برای شما ثبت خواهد شد و دوستان شما نیز میتوانند آن را مشاهده کنند.
ویژگی جالب دیگر گودریدز این است که میتوانید در ابتدای هر سال میلادی چالشی را برای خود تعیین کنید و تعداد کتابهایی که میخواهید در یک سال مطالعه کنید را مشخص کنید. گودریدز بر اساس تعداد کتابهای انتخابی شما سال را تقسیم بندی میکند و به شما اطلاع میدهد که وضعیت برنامهی زمانبندی شما چگونه است. با نگاه کردن به فهرست کتابهای خواهان خواندنتان (want to read) میتوانید به خوبی برنامهای سالانه برای مطالعه تنظیم کنید.
2- آمازون (Amazon)
وبسایت آمازون که در حال حاضر بزرگترین فروشگاه آنلاین خردهفروشی در جهان است کار خود را به عنوان فروشگاه آنلاین کتاب در سال 1995 آغاز کرد. بههمین دلیل هنوز هم یکی از متنوعترین محصولات این فروشگاه، کتابهای مختلف هستند. در حال حاضر بیش از 32.8 میلیون کتاب مختلف در سایت آمازون برای فروش قرار گرفتهاند. با اینکه به دلیل قیمت ارز، خرید کتاب از آمازون مقرون صرفه نیست اما میتوان آمازون را به عنوان مرجعی مناسب برای انتخاب و آشنایی با کتابهای مختلف در نظر گرفت. با توجه به تعداد بالای کاربران سایت آمازون، نظرات بسیاری برای هر کتاب ثبت میشوند و میتوانند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار کاربران قرار دهند.
3- سرویس کتاب گوگل (Google books)
سرویس کتاب گوگل این امکان را به علاقمندان کتاب میدهد تا بتوانند به متن کتابهای مختلف دسترسی پیدا کنند و از این راه بهترین انتخاب ممکن را انجام دهند. البته محدودیتهایی هم در سرویس گوگل وجود دارد و برای رعایت حقوق نویسنده (copywrite) امکان جستجو در بسیاری از متنها وجود ندارد و تنها میتوان کتابها را به حالت تصویر مشاهده کرد. تعداد بسیاری کتابها و مجلات رایگان نیز در این سایت موجود است.
4- منابع کتابهای مصور (Comic Book Resources)
وبسایت منابع کتابهای مصور Comic Book Resources گنجینهای بزرگ برای علاقمندان به داستانهای کمیک است. در این سایت میتوانید اطلاعات کاملی درباره داستانهای مصور جدید و قدیمی و حتی کتابهای مصور هر منطقه بدست آورید. اگر علاقمند به داستانهای کمیک هستید حتما به وبسایت منابع کتابهای مصور سر بزنید.
5- کتابهای پاول (Powell’s Books)
Powell’s Books از بزرگترین کتابفروشیهای کشور آمریکاست که از سال 1971 فعالیت میکند. یکی از ویژگیهای برجستهی این کتابفروشی، وبسایت آن است. سایت کتابفروشی پاول مکانی بسیار جذاب برای مشاهده فهرستهای پیشنهادی کتاب است. برندگان جایزههای مختلف در حوزهی کتاب معرفی میشوند و کارکنان پاول هم هرکدام دربارهی کتابهای مورد علاقه خود صحبت میکنند. اگر خواهان یافتن کتابهای جدید و جذاب برای مطالعه هستید قطعا سایت کتاب پاول مفید خواهد بود.