معرفی کتاب Ready Player One
کتاب رمان Ready Player One نوشته ارنست کلاین Ernest Cline
” بیشتر وقت ها آدم بودن عذاب اور است. بازی های رایانه ای تنها چیزی است که این زندگی را قابل تحمل می کند.”
– بازیکن شماره یک اماده اثر ارنست کلاین
رمان بازیکن شماره یک Ready Player One
رمان بازیکن شماره یک اماده یک رمان علمی تخیلی است که در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسید و نخستین رمان نویسنده آمریکایی ارنست کلاین محسوب می شود. داستان این رمان، که در سال ۲۰۴۴ میلادی به وقوع می پیوندد، روایت کننده ماجرای شخصیت اصلی داستان وود واتس است که در یک بازی واقعیت مجازی که جهان را تسخیر کرده در جستجوی تخم مرغ عید پاک است. زیرا هرکسی که آن را بیابد، او را تبدیل به وارث تمام ثروت و دارایی خالق این بازی می کند. کلاین حق انتشار این رمان را در ماه ژوئن سال ۲۰۱۰، به گروه انتشارات کراون فروخت. در نهایت، این کتاب در تاریخ ۱۶ اوت ۲۰۱۱ وارد بازار شد. علاوه بر نسخه فیزیکی کتاب، یک نسخه صوتی نیز در همان روز منتشر شد؛ کتاب صوتی توسط ویل ویلتون روایت شد، که به طور گذرا در یکی از فصل های کتاب هم از او نام برده شده است. در سال ۲۰۱۲، این کتاب جایزه الکس را از Young Adult Library Services Association که بخشی از انجمن کتابخانه های آمریکایی است، دریافت کرد و همچنین برنده جایزه پرومتیوس ۲۰۱۲ شد.
یک فیلم پر سر و صدا با بودجه بسیار سنگین نیز توسط هالیوود به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، در تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۱۸ از این رمان منتشر شد که به شدت موفقیت بسیار زیادی را به ارمغان اورد. فیلم نامه این اقتباس سینمایی توسط ارنست کلاین و زاک پن به رشته تحریر در آمد.
Ready Player One یعنی رویایی در رویای دیگر!
در سال ۲۰۴۵ جهان واقعی یک مکان زشت است. جهان با بحران انرژی و کمبود سوخت های فسیلی و در نهایت گرم شدن کره زمین و جمعیت انبوه روبرو شده است، که به نوبه خود مشکلات اجتماعی گسترده و رکود اقتصادی شدیدی را به همراه داشته است. مردم برای فرار و نجات از رکود دنیایی که با آن رو به رو هستند، به اوسیس پناه می برند، یک شبیه ساز واقعیت مجازی قابل دسترس که بازیکنان با استفاده از یک سری تکنولوژی می توانند وارد جهان مجازی شوند. این جهان تقریبا به عنوان یک جامعه مجازی عمل می کند، و ارزش پول آن حتی از دنیای واقعی نیز بهتر و پایدارتر است. این شرکت و بازی توسط جیمز هالیدی ساخته شده است. زمانی که او درگذشت، به اراده خود به همه اعلام کرد که او یک تخم مرغ عید پاک را در داخل اوسیس جای گذاری کرده است و اولین کسی که بتواند آن را به دست اورد تمام ثروت و حتی شرکت او را به ارث می برد. داستان کتاب، ماجراهای وود واتس است که پس از گذشت پنج سال از این بیانیه و مرگ هالیدی یکی از سه کلید دست یابی به این ثروت عظیم را به دست می اورد.
تنها زمانی وود واتس احساس می کند واقعا زنده است که پا به ارمان شهری مجازی و شناخته شده به نام اوسیس می گذارد. وود زندگی خود را به حل پازل های پنهان در جهان دیجیتال وقف می کند، پازل هایی که ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ پاپ دهه های گذشته دارد و قدرت و پول بسیاری را به هر کسی که بتواند آنها را حل کند، تعلق می گیرد. هنگامی که وود سرنخ های اول را کشف می کند، خود را در حصار بازیکنانی می یابد که قصد کشتن او را دارند تا جایزه نهایی را از چنگ اش دراورند. مسابقه به هر حال همیشه ادامه دارد و اگر وود قرار است زنده بماند، باید برنده این بازی و رقابت شود و با ناکامی های خود برای فرار از دنیای واقعی رو به رو شود.
بهای تلخ تحریف واقعیت!
همیشه گفته اند نیاز مادر اختراع است. حال اگر چنین چیزی درست باشد، پس ناخرسندی باید خواهر خوانده نیاز باشد! ایا از این که مدام کارهای روزمره تکراری انجام دهید، ناخرسندید؟ ایا از این که مدام بخواهید مهارت های اجتماعی و کاری زمان بر و خسته کننده را یاد بگیرید، ناخرسندید؟ اگر پاسخ شما به این سوالات اری است، پس به اوسیس خوش امدید؛ یک بازی واقعیت مجازی که تمام مردم نقش بازیکن های ان را ایفا می کنند، جهانی مجازی که دیگر تمیز دادن ان از جهان واقعی دیگر کار اسانی نیست. جهانی که افراد برای فرار از واقعیت های تلخ و گزنده زندگی و بر طرف ساختن نیازها و رسیدن به خواسته های خود به ان پناه برده اند. اکنون برای ارضا کردن نیازها و تحقق بخشیدن به رویاها و ارزوهای نارس خود، همه تلاش دارند تا واقعیت های زندگی را در جهانی مجازی و سرتاسر لذت غرق کرده و رویاهای خود را در چنین جهانی زندگی کنند.
مردم به عنوان شخصیت های بازی های رایانه ای زندگی و کار بسیار ساده ای پیش رو دارند. آن ها شاید در بازی ها شکست بخورند، صدمه ببیند و یا بمیرند، اما دوباره به بازی بازخواهند گشت. جاودانگی در بازی های رایانه ای بیش از هروقت دیگری مفهوم می یابد. با این حال، خط حائل جهان واقعی و فضای مجازی آن چنان محو و ناپیدا شده است که مردم به راستی به دنبال چنین زندگی جاودانه ای هستند و اما در این راه ناکام می مانند. علارغم این که هالیدی سازنده این جهان مجازی خود نیز هرگز نتوانست به چنین مفهومی در جهان واقعی دست یابد، اما به عنوان نمادی از جاودانگی پروفایل و میراث او در اوسیس به جا مانده است. به طور مشابه، اگرچه ووید نیز به جاودانگی به معنای زندگی پایدار دست نمی یابد اما شهرت و محبوبیت او در جهان داستان جاودانه خواهد بود.
مفهوم هویت نیز در چنین جایی که انسان ها مدام میان دو جهان دوران می کنند، تا حدی پیچیده است. هرکسی بیش از این که خود را در جهان واقعی احساس کند، وجودیت خود را در جهان مجازی می یابد. خیلی بر این عقیده اند که حالا بیش از هر وقت دیگری همان ادمی هستند که باید باشند، اما آن ها در جهان مجازی از منظر دیگر افراد نیز چهره متفاوت تری دارند و طور دیگری شناخته می شوند. اوسیس تنها به افراد اجازه نمی دهد که چهره و ویژگی های فیزیکی خود را هر طور که می خواهند تغییر دهند، بلکه آن ها می توانند در کل ماهیت و وجودیت خود را به گونه دیگری نیز تعریف کنند. آن ها در این جهان انقدر از ازادی برخوردارند که می توانند چهره تاریک خود را بروز داده و هر آنچه که با امیال شان هم خوانی دارد، به هر شیوه ای دنبال کنند. فرای همه این ها، یک چیز مسلم و روشن است که چنین خواسته و امیالی تنها از بودن در جهانی دیگر و مجازی نشات نمی گیرد و این ویژگی های و خصلت ها از درون و ذات آدم سرچشمه می گیرد. در این بین، اوسیس فقط فرصتی را فراهم می کند تا افراد خود واقعی شان را نشان دهند.
همه گاهی نیاز دارند که برای فرار از مشکلات و سختی ها سر خود را به چیزی مانند کتاب یا تلویزیون گرم می کنند. اما در جهان کتاب، اوسیس پناهگاهی امن برای فرار از ناملایمتی های زندگی است. اما با گذر زمان به خوبی شاهد این موضوع هستیم که چگونه واقعیت مجازی بخش “مجازی” خود را از دست می دهد و به واقعیتی مطلق بدل می گردد. واقعیتی که توسط معدود ادم هایی اداره می شود و وسیله ای برای سلطه و حکومت بر آدم ها بدل می گردد.
بازیکن شماره یک موفق!
رمان بازیکن شماره یک اماده یکی از کتاب های علمی تخیلی و ویران شهری بسیار پرفروش نیویورک تایمز بوده است. از جمله کسانی که از این کتاب قدردانی کرده و آن را بسیار ارزشمند و تحسین برانگیز دانسته اند می توان به نشریه ها و رسانه های معروف Entertainment Weekly، The Boston Globe، The A.V. Club، CNN.com، و io9 و Boing Boing اشاره کرد. USA Today درباره این کتاب این گونه می نویسد: این رمان بدون شک، کلاین را به عنوان یکی از نوابغ این کره خاکی تبدیل می کند که طرفداران دو آتیشه بسیاری دارد.
NPR هم چنین می نویسد: این کتاب به طرز فاجعه باری سرگرم کننده و جذاب است. کلاین یک فرض دور از ذهن را به عنوان داستان خود به خدمت گرفته و بلافاصله خواننده را مجذوب خود می کند و داستان و روایت عمیق و گیرای آن مخاطب را میخکوب و مجذوب خود می کند.
جانت ماسلین از نیویورک تایمز می نویسد: کتاب شروع عجیب و خیره کننده ای دارد اما کتاب به یک بعد به خوبی نپرداخته است، همچنین او ادامه می دهد که بازی های رایانه ای تمام داستان را به تسخیر خود دراورده است.
ربکا سرل از HuffPost این کتاب را کتاب هری پاتر بزرگسال توصیف کرد و آن را در برگیرنده تمام عناصر نوستالژی، اتفاقات عادی، ماجراجویی، عاشقانه، و جرات و شجاعت، و همچنین برخی از تفسیر های بسیار جالب اجتماعی دانست.
Ernest Cline
ارنست کریستی کلاین (زاده ۲۹ مارس ۱۹۷۲) رمان نویس، شاعر و فیلم نامه نویس آمریکایی است. کلاین در اشلند، اوهایو، از فای ایموژن و ارنست کریستی کلین متولد شد. برادر کوچک ترش، اریک، به عنوان یک متخصص Explosive Ordnance Disposal در نیروی دریایی ایالات متحده مشغول به کار است.
او شهرت خود را مدیون رمان های Ready Player One و Armada است؛ همچنین، او نقش پر رنگی در جایگاه فیلم نامه نویس در سینما ایفا می کند.