مطالب و دانستنی‌ها

بهترین سایت های ایرانی و خارجی معرفی کتاب، پاتوقی برای خوره‌های کتاب

دنیای کتاب‌ها، دنیای بزرگ و عجیبی است. اگر راه‌بلد باشی، شاید کمتر در میان این همه گستردگی غرق شوی و راه درست را گم کنی. اما هستند کسانی که می‌خواهند وارد این جهان رنگارنگ شوند اما نمی‌دانند از کجا شروع کنند و چه کتابی بخوانند. ما در این مقاله قصد داریم به چنین افرادی بگوییم که پیدا کردن راه درست، چندان کار سختی نیست. فقط کافی‌ست که با بهترین سایت های معرفی کتاب آشنا شوید و بهترین انتخاب را از آنجا بیابید. تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا این سایت‌ها را به شما معرفی کنیم.

حالا انتخاب کتاب درست انقدر اهمیت داره؟

در میان اهالی کتاب افرادی هستند که خیلی زود با جریان بازار کتاب همراه می‌شوند و بدون هیچ تحقیقی درباره کتاب مورد نظر، ترجیح می‌دهند همانی را بخوانند که دیگران زیاد خوانده‌ و درباره آن زیاد نوشته‌اند. این افراد دقیقاً همان‌هایی هستند که لذت وصف‌ناپذیر کتاب خواندن را هیچ‌گاه درک نخواهند کرد. چون سلیقه شخصی‌شان را به کلی نادیده گرفته‌ و خود را به جریانی سپرده‌اند که توسط افراد دیگر با سلیقه‌های کاملاً متفاوت ساخته شده‌‌است.

اما خوره‌های کتاب، کسانی هستند که کتاب مورد علاقه‌شان را خودشان پیدا می‌کنند و به همین دلیل روز‌به‌روز انگیزه‌شان برای کتاب خواندن بیشتر می‌شود. سایت‌های کتاب‌خوانی همان جایی‌ست که می‌تواند کتاب درست را به شما نشان دهد. کتاب درست هرکسی ممکن است با دیگران کاملاً متفاوت باشد. زیرا این انتخاب تنها با روحیات شما سازگار است و مناسب سلیقه شماست. با ما همراه باشید تا شما را با بهترین سایت های معرفی کتاب فارسی و انگلیسی آشنا کنیم.

سایت Goodreads گودریدز، بهترین پاتوق کتاب‌خوان‌های سراسر جهان

این سایت دوست‌داشتنی یکی از بزرگ‌ترین پاتوق‌های اهالی کتاب است که انواع و اقسام کتاب‌ها را می توان در آن پیدا کرد. کتاب‌خوان‌هایی که از سراسر جهان دورهم جمع شده‌اند تا درباره کتاب‌هایی که خوانده‌اند نظرات خود را بنویسند. در این میان کتاب‌خوان‌های ایرانی هم زیادند که درباره آثار مختلف به گفتگو می‌پردازند.

گودریدز محلی برای عاشقان کتاب است. آن‌ها می‌توانند با ایجاد گروه در این سایت درباره ژانرهای مختلف کتاب ساعت‌ها به گفت‌و‌گو بپردازند و از هم‌نشینی با هم‌فکران خود لذت ببرند. در ژوئیه سال ۲۰۱۲ تعداد اعضای گودریدز به ۱۰ میلیون نفر رسید و تعداد بازدیدهای آن از مرز۲۰ میلیون در ماه عبور کرد. شما می‌توانید گودریدز را به صورت یک اپ در تلفن همراه خود نصب کنید و به صورت رایگان از حضور در آنجا لذت ببرید.

آدرس سایت: www.goodreads.com

سایت روزنامه The New York Times نیویورک تایمز، مکانی جذاب برای خواندن از کتاب‌ها

احتمالاً تاکنون زیاد دیده‌اید که نیویورک تایمز کتاب‌هایی را به عنوان پرفروش‌ترین‌ها معرفی می‌کند و همین اعتبار کافی‌ست که این کتاب‌ها بیشتر و بیشتر در بازارهای جهانی دیده شوند. اما قضیه از چه قرار است؟

نیویرک تایمز یک روزنامه آمریکایی‌ست که در نقاط مختلفی از جهان منتشر می‌شود. این روزنامه یک هیئت تحریریه دارد که آثار جهانی را بررسی می‌کند و درموردشان می‌نویسد؛ این نوشته‌ها نقدهایی دقیق و کامل هستند که می‌توانند خط‌مشی اثر را به طور واضح به مخاطب نشان دهند.

نیویورک تایمز لیستی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها را به صورت هفتگی منتشر می‌کند. کتاب‌هایی که در این لیست قرار می‌گیرند، به‌نوعی مهر تأیید دارند و خیال اهالی کتاب را برای انتخاب  راحت می‌کنند. اما این لیست مهم چگونه تهیه می‌شود؟

کتاب‌فروشی‌ها، روزنامه‌فروشی‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی کتاب‌های چاپی و الکترونیک، هر هفته به صورت محرمانه آمار فروش خود را از کتاب‌های مختلف در اختیار نیویورک تایمز قرار می‌دهند و این روزنامه آن‌ها را در دسته‌بندی‌های مختلف داستانی، غیر‌داستانی و … به مخاطبانش معرفی می‌کند. پس اگر می‌خواهید از کتاب‌خوان‌های دنیا عقب نمانید، بهتر است به سایت نیویورک تایمز سری بزنید و با کتاب‌های پرفروش جهان آشنا شوید.

آدرس بخش معرفی کتاب سایت نیویورک تایمز:  www.nytimes.com/section/books

سایت روزنامه The Guardian گاردین، مکانی برای اخبار دست اول کتاب‌ها

روزنامه گاردین مکانی امن است برای کتاب‌خوان‌هایی که می‌خواهند از اخبار دست اول کتاب‌ها باخبر شوند. این سایت معتبر کتاب‌های مختلف را معرفی می‌کند و راجع‌به هرکدام توضیح می‌دهد. علاوه‌بر این، از بهترین کتاب‌هایی می‌گوید که در دسته‌های مختلف داستانی، غیر‌داستانی و … شناخته شده‌اند. در‌نهایت گفته‌های این سایت می‌تواند شما را قانع کند که آن کتاب را بخوانید یا خواندش را برای همیشه به دست فراموشی بسپارید. پس بهتر است قبل از خرید هر کتابی، در سایت گاردین راجع‌به آن بخوانید تا مطمئن شوید کتابی درست را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید.

آدرس بخش معرفی کتاب سایت گاردین: www.theguardian.com/books

سایت LibraryThing لایبرری‌تینگ، پاتوق خوره کتاب‌ها

اهالی کتاب دوست دارند با یکدیگر از کتاب‌هایی حرف بزنند که خوانده‌اند تا حال‌و‌هوای خود را در حین خواندن آن کتاب‌ها با دیگران مقایسه کنند. LibraryThing همان اتاق فکری است که اهالی کتاب را از سراسر جهان دور هم جمع کرده‌است. این سایت بزرگ‌ترین محفل کتاب دوستان است. آن‌ها می‌توانند در بحث‌های مختلف شرکت کنند و نظرات‌شان را با دیگران به اشتراک بگذارند. اگر کتاب‌های خود را از این سایت انتخاب کنید، پس از مدتی، براساس آن‌ها، خود سایت و کاربران آن به شما کتاب معرفی می‌کنند. لایبرری‌تینگ اخبار جدیدترین کتاب‌ها را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد.

آدرس سایت: www.librarything.com

سایت What Should I Read Next، مکانی برای جستجوی کتاب

در میان سایت های مربوط به کتاب و کتابخوانی، What Should I Read Next جزء معدود سایت‌هایی‌ست که نیازی به ایجاد حساب کاربری نخواهید داشت. فقط کافی‌ست نام کتاب را در قسمت جستجوی سایت، تایپ کنید و لیستی از شبیه‌ترین کتاب‌ها را از لحاظ اسم در کنار هم ببینید. برای هر کتاب لینکی از آمازون هم قرار گرفته که می‌توانید از طریق آن به اطلاعات تکمیلی و نظرات کابران، دست یابید. علاوه‌بر این، جملات زیبای کتاب‌های مختلف را هم آنجا می‌بینید که می‌تواند در انتخاب کتاب بعدی‌تان مؤثر واقع شود.

آدرس سایت: www.whatshouldireadnext.com

سایت Bookish بوکیش،  یکی از بهترین مکان‌ها برای عاشقان کتاب

شما می‌توانید کتاب‌های مورد علاقه‌تان را در سایت Bookish ثبت کنید تا پس از آن، لیستی از کتاب‌های پیشنهادی سایت را، که با توجه به سلیقه شما انتخاب شده‌است، دریافت نمایید. علاوه‌بر این می‌توانید برای هر کتاب نظرات کاربران عادی و منتقدان را بخوانید و در‌نهایت بهترین اثر را انتخاب کنید.

Bookish امکان بحث درباره کتاب‌های مختلف را برای کاربرانش فراهم کرده و در کل پاتوق خوبی برای اهالی

کتاب به حساب می‌آید.

آدرس سایت: bookish.netgalley.com

سایت Sparknotes اسپارک‌نوتس، گل سر سبد سایت‌های کتاب‌خوانی

اسپارک‌نوتس یکی از بهترین سایت های معرفی کتاب است که از گشت‌زدن در آن خسته نمی‌شوید. اگر می‌خواهید بدانید در یک کتاب با چه کاراکترهایی سروکار دارید، طرح داستان چیست و بهترین نقل‌قول‌های آن کدام است، به شما پیشنهاد می‌کنیم وارد وبسایت اسپارک‌نوتس شوید.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این سایت، اینفوگرافیکی است که از کتاب‌های مختلف ارائه داده‌است. شما می‌توانید خلاصه کاملی از آثار مشهور را در قالب تصاویری زیبا و متن‌های خلاصه‌شده مشاهده کنید و در یک نگاه بفهمید داستان از چه قرار است. می‌توان گفت هیچ سایت کتاب‌خوانی تا این حد حال‌و‌هوای جذابی ندارد. اگر می‌خواهید از کتاب‌ها بیشتر بدانید، از طریق آدرس زیر وارد سایت شوید.

آدرس سایت: www.sparknotes.com

سایت کتابک، مکانی مناسب برای کودکان و نوجوانان

در میان سایت های ایرانی مربوط به کتاب و کتاب خوانی، فقط کتابک است که مجموعه کاملی از آثار کودکان و نوجوانان را ارائه داده و به طور کامل هر کدام را معرفی کرده‌است. والدینی که می‌خواهند فرزندان‌شان از همان ابتدا کتاب‌خوان شوند و نمی‌دانند کدام اثر مناسب آن‌هاست، می‌توانند از این سایت به‌عنوان یک مشاور خوب راهنمایی بگیرند. کتابک تمام کتاب‌ها را در دسته‌ها و موضوعات مختلف قرار داده و برای هر رده سنی، پیشنهادات جذابی ارائه کرده‌است. علاوه‌بر این افراد با مراجعه به آن می‌توانند درباره نویسندگان مختلف بخوانند و با آن‌ها آشنا شوند. اگر می‌خواهید با آثار مناسب برای حوزه‌های سنی مختلف آشنا شوید، به کتابک سری بزنید.

آدرس سایت: ketabak.org

سایت کافه بوک، مرجعی برای انتخاب بهتر

کافه بوک یک سایت جامع ایرانی برای عاشقان کتاب است. این سایت به گفته خودش اهداف مختلفی را دنبال می‌کند. او می‌خواهد اهالی کتاب، قبل از خرید و انتخاب هر کتابی، تحقیق کنند. در این صورت آن‌ها می‌توانند از سفر در لابه‌لای صفحات کاغذی، بیشتر لذت ببرند.

حتماً برای‌تان پیش آمده کتابی را نصفه رها کرده‌اید یا از روند داستان، کلافه شده‌اید و به‌سختی آن را به انتها رسانده‌اید. کافه بوک ایجاد شده تا این اتفاق را تجربه نکنید و یک راست به سراغ خرید کتابی بروید که با بندبند وجودتان از آن لذت خواهید برد.

این سایت برای هر کتابی، یک‌سری اطلاعات مختصر و مفید ارائه می‌دهد و با زبانی روان و ساده از آن می‌گوید. اینجا خبری از نقد تخصصی کتاب‌ها نیست و صرفاً تجربه یک خواننده عادی از خواندن هر کتاب، در اختیار افراد قرار می‌گیرد. علاوه‌بر این افراد مختلف می‌توانند نظرات‌شان را بگویند و در بخش معرفی کتاب خوب، پیشنهادات خود را برای دیگران ثبت کنند.

آدرس سایت: kafebook.ir

سایت کتابیسم، فضایی دلنشین برای چرخیدن در دنیای کتاب‌ها

کتابیسم فضایی دلنشین برای عاشقان کتاب خلق کرده که در نوع خود بی‌نظیر است. درواقع اگر بگوییم در میان سایت‌های مربوط به کتاب و کتاب‌خوانی جزء بهترین‌هاست، غلو نکرده‌ایم. کتابیسم دنیایی‌ست که وقتی واردش می‌شوی، گذر زمان را حس نمی‌کنی. این سایت برای هر کتاب حرف‌های تازه‌ای دارد؛ فرقی نمی‌کند پیرمرد و دریا باشد یا جستارهایی در باب عشق، هرکدام از کتاب‌ها را به طور کامل معرفی می‌کند تا مخاطب بداند دوست دارد اثر را بخواند یا نه.

کتابیسم تنها به معرفی آثار اکتفا نکرده و در قسمتی از سایت، به معرفی نویسندگان معروف هم پرداخته‌است. اهالی کتاب می‌دانند آشنا شدن با زندگی و طرز فکر یک نویسنده، چقدر می‌تواند در انتخاب آثار او مؤثر باشد. اگر می‌خواهید کتاب بعدی‌تان را برای خواندن انتخاب کنید، به این سایت سر بزنید؛ مطمئن باشید دست خالی باز نخواهید گشت.

آدرس سایت: ketabism.ir

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با بهترین سایت های معرفی کتاب فارسی و انگلیسی آشنا کنیم. این سایت‌ها می‌توانند نقشه راهی باشند برای کسانی که به‌تازگی وارد عرصه کتاب و کتاب‌خوانی شده‌اند. با این حال، اگر سایت دیگری می‌شناسید که به شما در انتخاب کتاب کمک کرده و جایش در این لیست خالی است، آن را به ما و خوانندگان انتشارات جنگل معرفی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا