یادگیری آیلتسیادگیری زبان انگلیسی

صفر تا صد لیسنینگ آزمون آیلتس

همان‌طور که می‌دانید در آزمون آیلتس هر چهار مهارت Listening، Reading، Writing و Speaking شما در زمانی کمتر از سه ساعت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بخش‌های Listening و Speaking برای هر دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال در یک سطح هستند ولی سطح آزمون برای دو بخش Reading و Writing متفاوت است. پس اول باید هدف خودتان را از آزمون مشخص کنید.

آزمون سه مهارت ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ در یک روز و بدون وقفه برگزار می‌شود اما اسپیکینگ را می‌توان با یک هفته وقفه انجام داد. برای اینکه با خیال راحت بتوانید در بخش Listening آیلتس شرکت کنید، بهتر است از قبل به‌خوبی تمرین داشته باشید و مهارت شنیداری‌تان را تقویت کرده باشید.

اگر بتوانید قبل از شرکت در آزمون اصلی، در آزمون‌های آزمایشی آیلتس شرکت کنید، می‌توانید هر چهار مهارت خودتان را محک بزنید و ضعف‌تان را پیدا کنید. به این ترتیب زمان لازم برای تقویت نقاط ضعف خود را خواهید داشت. اما برای اینکه بدانید لیسنینگ آیلتس چه ساختاری دارد و چگونه در این بخش، زبان‌آموزان را مورد ارزیابی قرار می‌دهند با ادامه این وبلاگ از سایت جنگل همراه باشید.

بخش لیسنینگ آیلتس ۲۰۲۲ چگونه است؟

بخش لیسنینگ آزمون آیلتس هرساله با تغییرات جزئی همراه است اما روند کلی آن تغییری نمی‌کند بنابراین اگر نسبت به این بخش اطلاعاتی دارید، بدانید که تغییرات به‌گونه‌ای نیست که نگران شوید و یا انتظار یک اتفاق غیرقابل تصور را داشته باشید.

تغییرات در بخش لیسنینگ به کم و زیاد شدن تعداد سوالات مربوط می‌شود. مثلا ممکن است تعداد سوالات بخش Multiple choice که هرساله بین ۵ تا ۱۰ تا سوال است به ۱۰ تا ۱۵ سوال افزایش پیدا کند.

تسک های بخش Listening آزمون آیلتس

بخش لیسنینگ آزمون آیلتس در چهار بخش از داوطلب‌ها گرفته می‌شود. در هر پارت یک فایل صوتی پخش می‌شود که داوطلبان باید بر اساس آن فایل، به سوالات پاسخ بدهند.

پارت اول: فایل صوتی این بخش شامل مکالمه بین دو نفر، درباره یک موضوع عامیانه و روزمره است. مثلا دو نفر درباره مقدمات سفر، اثاث‌کشی، تفریح و… حرف می‌زنند.

پارت دوم: این بخش شامل مکالمه یک‌نفره یا مونولوگ درباره یک موضوع عامیانه است. مثل تورلیدری که جمعیتی را به یک مکان خاص برده و در مورد آن مکان و فضا توضیح می‌دهد.

پارت سوم: در این پخش فایلی پخش می‌شود که شامل مکالمه‌ای بین دو تا چهار نفر در مورد یک موضوع آموزشی و تخصصی است. مثلا صحبت‌ها و آموزش‌های یک استاد به شاگردانش.

پارت چهارم: در این بخش یک سخنرانی تک‌نفره در مورد موضوع علمی یا دانشگاهی پخش می‌شود مثل سخنرانی در یک محیط علمی.

نکته: در دو بخش اول، موضوعات روزمره مطرح می‌شود ولی در دو بخش بعدی در مورد موضوعات تخصصی‌تر و پیچیده‌تر صحبت می‌شود تا داوطلبین را در تمام سطوح بسنجند. هرکدام از این فایل‌ها فقط یک‌بار پخش می‌شوند و گویش‌های متفاوتی دارند. ممتحنین در تلاشند تا به این اطمینان برسند که داوطلب‌ها می‌توانند اطلاعات را به‌طور دقیق درک کنند.

فرمت سوالات آزمون لیسنینگ آیلتس

سوالات لیسنینگ آزمون آیلتس در چهار بخش که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم برگزار می‌شود. هر بخش شامل ۱۰ سوال و مجموع سوالات ۴۰ عدد است. زمان پاسخ دادن به سوالات ۳۰ دقیقه است که ۱۰ دقیقه هم برای انتقال آن‌ها به پاسخنامه در نظر گرفته شده‌است. یعنی شما همزمان که به فایل‌ها گوش می‌دهید، باید جواب سوالات را یادداشت کنید و بعد از اتمام سوالات، آن‌ها را وارد پاسخ‌نامه کنید. سوالاتی که در آزمون آورده شده به ترتیب همان فایل‌های صوتی است که برای شما پخش می‌شود.

نکته:‌ قبل از شروع آزمون، برگه سوالات را به شما می‌دهند تا در زمان کوتاهی که دارید، نگاهی به آن‌ها بیندازید. سعی کنید در این زمان زیر کلمات کلیدی خط بکشید تا وقتی‌که فایل صوتی برای‌تان پخش می‌شود راحت‌تر بتوانید به جواب درست برسید.

برخی کلمات کلیدی ممکن است عینا در فایل صوتی پخش نشوند و از معادل آن‌ها استفاده شود پس دقت کنید که اشتباه نکنید. اگر از شما خواسته شد که جای خالی را با دو کلمه پر کنید، حتما توجه داشته باشید که از دو کلمه برای پاسخ استفاده کنید، اگر به جای دوتا کلمه از سه تا استفاده کنید، پاسخ شما کاملا اشتباه در نظر گرفته می‌شود. همچنین اگر املای کلمه‌ای را اشتباه وارد کنید، نمره‌ای به شما تعلق نمی‌گیرد.

نوع سوالات بخش Listening آزمون آیلتس به صورت تستی، جدول، تطبیقی، فرم، برچسب گذاری نقشه و نمودار است که در ادامه به توضیح مفصل‌تر هرکدام خواهیم پرداخت.

  • سوالات چند گزینه‌ای

در سوالات Multi Choice یا چند گزینه‌ای، همانطور که از اسمش مشخص است چند گزینه به داوطلب داده می‌شود. هر سوال سه گزینه دارد و داوطلب باید گزینه مناسب را انتخاب کند. همچنین ممکن است ابتدای جمله‌ای داده شود و از داوطلبان بخواهند که با توجه به سه گزینه مقابلش، جواب درست را انتخاب کند.

گاهی ممکن است بیش از سه گزینه وجود داشته باشد؛ در این صورت باید بیشتر از یک گزینه را برای جواب انتخاب کرد. پس باید خوب بررسی کنید و گزینه‌های درست را انتخاب کنید. در اصل شما باید متوجه شوید که چند گزینه، پاسخ صحیح هستند. این بخش آزمون برای بررسی میزان درک شما از مطالب است.

  • سوالات تطبیقی

در سوالات Sentence completion یا تطبیقی، داوطلبان باید مجموعه‌ای از جمله‌ها که خلاصه اطلاعات کلیدی از فایل صوتی‌ست را بخوانند و با استفاده از این اطلاعات جاهای خالی را پر کنند. در این بخش تعداد کلماتی که شما برای پاسخ انتخاب می‌کنید محدودیت دارد و اگر جواب شما از آن تعداد بیشتر باشد، جریمه می‌شوید. این سوالات برای ارزیابی میزان درک کلمات کلیدی داوطلبان از یک جمله است.

  • سوالات برچسب گذاری پلان، نقشه و نمودار

در سوالات Plan, Map, Diagram Labling داوطلب باید به سوالات پلان، نقشه و نمودار پاسخ بدهد؛ پلان یک ساختمان، نقشه قسمتی از شهر یا نمودار یک قطعه! پاسخ‌ها را باید از میان گزینه‌های ارائه شده انتخاب کرد. هدف از این بخش آزمون، بررسی توانایی داوطلب در توصیف یک مکان و ارتباط آن با مسیرها و مکان‌های دیگر است.

  • سوالات مربوط به فرم، یادداشت و جدول

در نوع Form, note, table, flow-chart, summary completion، داوطلبان باید جاهای خالی را بر اساس حقایق و طرح‌های اصلی متن و فایل‌های صوتی پر کنند. در این نوع سوالات نیز محدودیت وجود دارد و توجه به آن‌ها از ملزومات بخش شنیداری آزمون آیلتس است. تعداد کلمات مجاز از یک تا سه می‌باشد. هدف از این دسته از سوالات بررسی توانایی داوطلبان در درک نکات اصلی فایل‌های شنیداری است.

  • سوالات تکمیلی

در سوالات Sentence completion یا تکمیلی، داوطلبان باید خلاصه‌ای از فایل‌های شنیداری را بخوانند و با استفاده از این اطلاعات جاهای خالی را پر کنند. هدف از این بخش آزمون بررسی میزان درک داوطلبان از میزان فهم کلمات کلیدی و کلیت مفهوم فایل‌های صوتی است.

  • سوالات با پاسخ کوتاه

در Short-answer questions داوطلبان باید سوالات را بخوانند و با توجه به اطلاعاتی که از فایل‌های صوتی به‌دست آوردند، پاسخ‌های کوتاهی را ارائه بدهند. هدف این نوع سوالات بررسی میزان توانایی داوطلبان بر اساس حقایق موجود در فایل‌های صوتی است.

نحوه نمره دهی لیسنینگ آزمون آیلتس

در هر مهارت نمره‌دهی به صورت جداگانه انجام می‌شود. بعد از اتمام تمام بخش‌های آزمون، همه نمره‌ها باهم جمع می‌شوند، سپس میانگین آن‌ها به عنوان نمره نهایی حساب می‌شود. نمره بخش Listening آزمون آیلتس مثل سایر بخش‌های این آزمون، عددی بین ۱ تا ۹ است. هرچه این عدد به ۹ نزدیک‌تر باشد نشان‌دهنده مهارت بالای داوطلب است. همچنین گفتنی است که معدل داوطلبان را band score به‌دست می‌آورند یعنی اگر عدد نهایی رند نباشد، آن را تا نیم نمره رند می‌کنند؛ اگر این عدد به نمره بالاتر نزدیک باشد، آن را به نمره بالاتری رند می‌کنند.

بهترین منابع لیسنینگ آیلتس

برای این‌که بتوانید بهترین نمره را در بخش شنیداری آزمون آیلتس به‌دست آورید، در کنار مطالعه درست و اصولی به منابع معتبری نیاز دارید که اطلاعات صحیحی در اختیار شما قرار بدهد. انتخاب یک منبع قابل اعتماد و کاربردی به‌اندازه زمان مطالعه، اهمیت دارد پس نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود و منبعی مناسب با ضعف‌تان یا شرایط خاصی که دارید انتخاب کنید.

کتاب LISTENING FOR IELTS یکی از کتاب‌های پرطرفدار در ایران محسوب می‌شود. این کتاب ۱۲ درس دارد که هرکدام به موضوعات متفاوتی برای تقویت لیسنینگ می‌پردازند. این کتاب از مجموعه Collins است و به عنوان یک کتاب خودخوان قابل استفاده خواهد بود.

مجموعه کتاب‌های TACTICS FOR LISTENING، یکی از بهترین منابع لیسنینگ آیلتس است. این مجموعه توسط دانشگاه آکسفورد طراحی شده و زبان‌آموزان را در سطوح مختلف پشتیبانی می‌کند.

کتاب GET READY FOR IELTS LISTENING برای کسانی که سطح زبان‌شان A2ست و یا در آزمون آیلتس نمره ۳ یا ۴ را به‌دست آورده‌اند، مناسب است. این کتاب خودخوان و از مجموعه Collins است.


در آخر…

بخش لیسنیگ آیلتس یکی از بخش‌های مهم محسوب می‌شود چون برای ارتباط برقرار کردن با افراد دیگر به این مهارت نیاز زیادی خواهد بود. اما از سوی دیگر بخش لیسنینگ در آزمون آیلتس یکی از بخش‌های نسبتا ساده است که اصولا داوطلب‌ها دغدغه زیادی برای آن نخواهند داشت. پس اگر مطالعه و تمرین لازم را داشتید، ذهنتان را درگیر سختی این بخش نکنید و سعی کنید با آسایش خاطر سر جلسه آزمون شرکت کنید تا بهترین نتیجه را به‌دست آورید. اگر شما هم در آزمون آیلتس یا آزمون‌های آزمایشی آیلتس شرکت کردید، از تجربه خودتان بگویید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا