پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ از زبان هاوکینگ
“ به راستی حق با هملت بود. می شود در پوست یک فندق گرفتار شد و اما خود را پادشاهان فضای بی پایان قلمداد کرد.”
کتاب پاسخهای کوتاه به پرسش های بزرگ یکی از کتاب های مشهور علمی معاصر و نوشته دانشمند بزرگ و مشهور « استیفن هاوکینگ» است که در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسید. این کتاب به بررسی برخی از اسرار هستی می پردازد و جایگاه علم و فیزیک را در حل معادلات و مسائل بسیار مهم جهان برجسته می نماید. هاوکینگ برای نوشتن این کتاب از مجموعه مقالات و سخنرانی های ارزنده خود بسیار بهره برده و به نوعی کتاب کنونی منتخب متون و نظریات برجسته او را شامل می شود. اگرچه این کتاب به دلیل مرگ ناگهانی هاوکینگ ناتمام ماند، اما همکاران و خانواده او در به اتمام رساندنش اهتمام بسیار ورزیدند. پیشگفتار کتاب توسط بازیگر مشهور هالیوود و برنده جایزه اسکار ادی ردمین نوشته شده است که خود در سال ۲۰۱۴ در فیلم مشهور و تحسین شده « نظریه همه چیز » نقش هاوکینگ را ایفا کرد. همچنین، یک مقدمه بسیار ارزشمند توسط « کیپ ثورن » فیزیکدان برنده جایزه نوبل در کتاب گنجانده شده است.
Intelligence is the ability to adapt to change.Stephen Hawking
استیون هاوکینگ و کتاب پاسخهای کوتاه به پرسشهای بزرگ Brief Answers to the Big Questions
براساس گفته های جان هورگن، هاوکینگ از نظریه ریسمان برای توضیح و بسط نظریه همه چیز استفاده می کند، نظریه ای که او امیدوار بود تا پایان قرن کنونی حل و فصل شود. هاوکینگ با استناد به مکانیک کوانتوم فضای خالی را پر از ذرات بصری می انگارد. سپس او یک گام فراتر رفته و بیان می کند که جهان نیز به عنوان یکی از این ذرات کار خود را آغاز کرد. از همین حیث، هورگن به یکی از مسائل کتاب Lost in Math: How Beauty Leads Physics Astray دانشمند آلمانی سابینه هوسنفلدر اشاره می کند، مسئله ای بس تامل برانگیز که موکد این موضوع است: دانشمندان فیزیکی که بر روی نظریه ریسمان و چند جهانی کار می کنند به هیچ عنوان در حوزه فیزیک فعالیت نمی کنند!
Look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see, and wonder about what makes the universe exist. Be curious.Stephen Hawking
بر اساس عقاید لیونی، هاوکینگ معتقد بود که قانون طبیعت خود دال بر این مهم است که نه تنها شاید جهان به یک باره و خود به خود مانند یک پروتون به وجود آمده و هیچ نیازمند انرژی نیز نبوده است بلکه ممکن است هرگز هیچ بیگ بنگی رخ نداده باشد، هیچ!
جان کریستین معتقد است که هاوکینگ در این کتاب پیش بینی های بسیاری در زمینه هوش مصنوعی، اصلاح ژن و عقاید ارائه می دهد که تا حدودی خوشایند بسیاری از متخصصین این زمینه ها نیست.
اگرچه این کتاب اکتشافات جدید و پاسخ های بسیار جدیدی نسبت به مسائل ناشناخته عصر کنونی ارائه نمی دهد، اهمیت آینده پیش رو را گوش زد کرده و سوالات بزرگ و مهمی که به حفاظت از سیاره زمین منوط می شود را به درستی و با جزئیات بسیار پاسخ می دهد.
استیون هاوکینگ
هاوکینگ در این کتاب سوالات بزرگی را در مورد زندگی بحث می کند که در این باره می توان به یک جمله قابل تامل اشاره کرد که بیشتر بر پیشرفت و سیطره دانش در آینده نه چندان دور دلالت دارد: در پنجاه سال آینده، ما به این مهم دست می یابیم که سرمنشا زندگی چگونه بوده است و آیا در مناطق و سیارات دیگر حیات وجود دارد.
هاوکینگ معتقد است که هرگز زمانی پیش از بیگ بنگ وجود نداشته است و تلاش برای درک زمان پیش از این واقعه کاری غیرممکن و باطل است چرا که اگر مفهوم زمان فقط در جهان ما وجود دارد و جهان نیز از ماهیتی همزمان و جاری برخوردار باشد پس زمان باید با آن معنا یابد و استفاده از واژه “پیش از” کاری نادرست است.
علاوه بر این، هاوکینگ باور داشت که جهان یک روز به یک نقطه پایان می رسد، حال از طریق گستردگی یا ویرانی کیهانی. در این بین ما صرفا مسافران زمان هستیم که راه خود را به سمت آینده پیش گرفته ایم، اما چه خوب که آینده را جایی در خور برای دیدن و رفتن بدل کنیم.
همچنین، او معتقد است که مفهوم سفر در زمان و اصل وجود خداوند تا پایان قرن برای همیشه روشن می شود. اما او چنین بیان می کند که اگر دوست دارید می توانید قوانین طبیعت را قوانین خداوند بنامید، اما این صرفا یک خدای شخصی نیست که بخواهید او را ملاقات کرده و زیر سوالش ببرید.
هاوکینگ با تمام این اوصاف به یک نتیجه گیری مبهم در پایان عمر و آخرین اثر علمی خود می رسد و آن عدم قطعیت درباره وجود خداوند و نبود زندگی پس از مرگ است.
بخشی از کتاب
I am a scientist. And a scientist with a deep fascination with physics, cosmology, the universe and the future of humanity. I was brought up by my parents to have an unwavering curiosity and, like my father, to research and try to answer the many questions that science asks us. I have spent my life travelling across the universe, inside my mind. Through theoretical physics, I have sought to answer some of the great questions. At one point, I thought I would see the end of physics as we know it, but now I think the wonder of discovery will continue long after I am gone. We are close to some of these answers, but we are not there yet.
The problem is, most people believe that real science is too difficult and complicated for them to understand. But I don’t think this is the case. To do research on the fundamental laws that govern the universe would require a commitment of time that most people don’t have; the world would soon grind to a halt if we all tried to do theoretical physics. But most people can understand and appreciate the basic ideas if they are presented in a clear way without equations, which I believe is possible and which is something I have enjoyed trying to do throughout my life.
― Stephen Hawking, Brief Answers to the Big Questions
فهرست کتاب
Chapter 1: Is There a God?
Chapter 2: How Did It All Begin?
Chapter 3: Is There Other Intelligent Life in the Universe?
Chapter 4: Can We Predict the Future?
Chapter 5: What Is Inside a Black Hole?
Chapter 6: Is Time Travel Possible?
Chapter 7: Will We Survive on Earth?
Chapter 8: Should We Colonise Space?
Chapter 9: Will Artificial Intelligence Outsmart Us?
Chapter 10: How Do We Shape the Future?
استیفن هاوکینگ Stephen Hawking
« استیفن ویلیام هاوکینگ » (۲۰۱۸ – ۱۹۴۲) فیزیکدان، کیهان شناس و نویسنده انگلیسی است که در زمان مرگ در مرکز کیهان شناسی نظری دانشگاه « کمبریج » کار می کرد. از سال ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۹ به مدت سی سال، او کرسی استادی ریاضیات دانشگاه « کمبریج » را در اختیار داشت. آثار و خدمات علمی او شامل همکاری با « راجر پنروز » در « قضایای تکاملی گرانشی در چارچوب نسبیت عام » و پیش بینی نظری « تابش سیاه چاله ها » (که به تابش هاوکینگ نام گذاری شدند) می باشد. « هاوکینگ » اولین دانشمندی بود که یک نظریه کیهان شناسی را با ترکیب نظریه « نسبیت عام » و « مکانیک کوانتومی » شکل داد. او حامی جدی وجود تفسیرهای چند جهانی « مکانیک کوانتومی » بود.
« هاوکینگ » با نشر چند اثر علمی محبوب که در آن نظریه های خود و کیهان شناسی را به طور کلی مورد بحث قرار می دهد، به موفقیت عظیم تجاری دست یافت. جلد نخست کتاب مجموعه مشهور « تاریخچه مختصری از زمان » به مدت ۲۳۷ هفته در فهرست پر فروش های « ساندی تایمز بریتانیا » قرار گرفت و رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. « هاوکینگ » یکی از اعضای « انجمن رویال »، عضو دائمی « آکادمی علوم مقدس » و دریافت کننده « مدال آزادی ریاست جمهوری »، بالاترین جایزه غیر نظامی در ایالات متحده، بود.
در نظرسنجی « بی بی سی » در سال ۲۰۰۲، « هاوکینگ » رتبه بیست و پنج از صد چهره بزرگ بریتانیا را به خود اختصاص داد. در سال ۱۹۶۳، « هاوکینگ » به یک بیماری عصبی حرکتی (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) دچار شد که او را برای همیشه از حرکت ناتوان ساخت. پس از از دست دادن توانایی صحبت کردن، او هنوز از طریق یک دستگاه سخنرانی، قادر به برقراری ارتباط و سخن گفتن بود. سرانجام، در ۱۴ مارچ ۲۰۱۸، پس از پنجاه سال مبارزه با بیماری، « هاوکینگ » در سن ۷۶ سالگی دیده از جهان گشود.