معرفی بهترین کتابهای آخرالزمانی
شیوع «ویروس کرونا» بلایی که دنیا را در بر گرفته است باعث شده تا دوباره همه کتابها و فیلمهایی که دربارهی اخرالزمان نوشته شده است را به یاد آورند. آثاری که آیندهی پیش روی بشر و بلاهایی که قرار است بر او نازل شوند از روی کار آمدن حکومتهای دیکتاتور و به قدرت رسیدن سرمایهداران گرفته تا شیوع بیماریّهای مرگبار و وقوع جنگهای هستهای، را پیشبینی کردهاند. در همهی این آثار نکتهی قابل توجه این است که در نهایت انسانهایی از این بلاها جان سالم به در میبرند و زندگی بشر ادامه مییابد. در ادیان مختلف نیز آخرالزمان همراه با آمدن یک منجی است تا بشر در نهایت نجات یابد و ناامیدی بر دنیا فرمانروایی نکند. همراه انتشارات جنگل باشید تا در ادامهی مطلب با بهترین کتابهای اخرالزمانی آشنا شوید:
۱) کتاب جنگ جهانی زد، خاطرات شفاهی جنگ با زامبیها
کتاب World War Z نوشتهی «مکس بروکس» در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. مکس بروکس در این داستان، یکی از بازماندگان جنگ آخرالزمانی با زامبیها است که در حال روایت شفاهی این نبرد است. او روایتگر علت به وجود آمدن بیماری زامبیها و چگونگی پیروزی انسانها بر آنّهاست. شیوع بیماری زامبی از چین است و سپس به کرهشمالی و روسیه میرسد. کتاب با این جمله آغاز میشود: «ما از جنگ با زامبیها جان سالم به در بردیم اما چند تن از ما هنوز وقتی آن دوران منحوس را به یاد میآوریم لرزه بر جانهایمان میافتد؟ در حال حاضر مردگان متحرک را شکست دادهایم اما به چه قیمتی؟» کتاب با روایت جذاب و میخکوبکنندهاش تا انتهای داستان خواننده را با نبرد زامبیّها همراه میکند. کتاب جنگ جهانی زد به دلیل جذابیتی که داشت مورد توجه سینماگران قرار گرفت و اقتباسی سینمایی با بازی «برد پیت» در سال ۲۰۱۳ بر پردهی سینماها رفت.
معرفی بهترین کتاب های دنیا
۲) کتاب ایستگاه یازده، شیوع ویروسی عالمگیر در آخرالزمان
«امیلی جان مندل» نویسندهی موفق کانادایی برای نوشتن چهارمین رمان خود سراغ داستانی آخرالزمانی رفت و کتاب Station Eleven را در سال ۲۰۱۴ دربارهی شیوع ویروسی مرگبار روانهی بازار کتاب کرد. «آرتور لیندر» بازیگر مشهور تئاتر هنگام اجرا روی صحنه میافتد و میمیرد. خیلی زود مشخص میشود ویروسی مرگبار در آمریکای شمالی در حال شیوع است و در صورتیکه مهار و کنترل نشود میتواند میلیونها نفر را به کام مرگ بکشاند. کتاب در همان روزهای ابتدایی انتشارش نظر منتقدین را جلب کرد و به یکی از پرفروشترین کتابهای سال از نگاه «نیویورک تایمز» تبدیل شد.
۳) کتاب سرگذشت ندیمه، حکومت دیکتاتور پس از جنگ هستهای
کتاب The Handmaid’s Tale اثر مشهور نویسندهی برجستهی کانادایی «مارگارت آتوود» است. داستان کتاب در آینده روایت میشود جایی که بمباران هستهای همه چیز را نابود کرده و حکومتی دیکتاتوری و مردسالار روی کار آمده است. در این حکومت جدید، جامعهای طبقاتی شکل گرفته است که در آن زنها در پایینترین طبقه قرار گرفتهاند. ندیمهها که حتی حق داشتن یک اسم را ندارند تنها وظیفهی خدمتکاری و بچهدار شدن را برای افزایش جمعیت دارند. در این بین اما ندیمهای به نام «آفرد» تصمیم به تغییر أوضاع میگیرد. رمان سرگذشت ندیمه یکی از بهترین کتابهای حوزهی زنان نیز هست. برای اطلاعات بیشتر میتوانید پست بلاگ انتشارات جنگل با عنوان سرگذشت ندیمه معرفی رمان اتوود را مطالعه کنید.
معرفی کتاب برای نوجوانان دختر
۴) کتاب جعبه پرنده، نجات فرزندان برای بقا
کتاب Bird Box اثری سراسر دلهره است که در سال ۲۰۱۴ به قلم «جاش مالرمان» منتشر شد. این کتاب که اثری آخرالزمانی است روایتگر زندگی آخرین انسانّهای بازمانده است که باید خود را از چنگال دشمنانی که دیده نمیشوند، رها کنند. پس از بحرانی شدن اوضاع تنها چند بازمانده برای نجات خود تلاش میکنند. در این بین مادری برای نجات فرزندانش سعی در گریختن به سمت مکانی امن دارد و در این راه تنها باید به هوش و مهارت شنیدن بچههایش که آموزش دیدهاند اعتماد کند. درست یا نادرست، او این مسیر را برای نجات خود و آدمیان آغاز کرده است.
معرفی پرفروش ترین کتاب های جهان
۵) کتاب بخشنده، روایت نگهبان تاریخ بشریت
کتاب The Giver به عنوان یکی از کتابهای چالش برانگیز دهه نود شناخته میشود. کتاب بخشنده روایتگر داستان پسر دوازده سالهای است که نگهبان خاطرات بشر شده است. پس از آنکه در آخرالزمان، جامعهای آرمانگرا شکل گرفته است، جامعه تلاش میکند تا تمامی دردها، خاطرات و عواطف بشری را نابود کند و انسانها را شبیه هم کند. در این بین پسری به نام «یوناس» مامور میشود تا تمامی خاطرات بشر قبل از یکسانسازی را به یاد آورد. به این ترتیب او وظیفهی سنگینی را برعهده میگیرد که چالشهای زیادی را برایش به همراه دارد.
۶) کتاب فارنهایت ۴۵۱، تلاش برای نجات کتابها
کتاب Fahrenheit 451 یکی از برجستهترین رمانهای تاریخ است که در ستایش کتاب و کتابخوانی در آخرالزمان نوشته شده است. داستان رمان فارنهایت ۴۵۱ دربارهی زندگی یک آتشنشان به نام «مونتاگ» است که وظیفه دارد تمام اسناد و کتابهای چاپ شده را بسوزاند و دانش را نابود کند. اما او تصمیم میگیرد تمام آثار ادبی را نجات دهد و در این راه با دردسرهای زیادی روبرو میشود. نویسندهی کتاب «ری بردبری» در واقع کتاب را در واکنش به تهدید رسانههای دیگر مثل تلویزیون و کم شدن کتابخوانی نوشته است.
معرفی و لیست شاهکارهای ادبی جهان