لایو موسسه بیان برتر در مورد آمادگی برای آزمون آیلتس
در ادامه مصاحبههای انتشارات جنگل، این بار سراغ موسسه بیان برتر رفتیم تا دربارهی نحوه آمادگی آزمون آیلتس گپی بزنیم.
موسسه بیان برتر با تمرکز بر آزمونهای آیلتس و PTE، سالها در زمینهی آموزش زبان انگلیسی فعالیت داشته است و همواره از بهروزترین روشهای آموزش زبان بهره گرفته است.
در ادامه با گزارش این مصاحبهی اینستاگرامی در خدمت شما هستیم:
اولین مطلبی که در این مصاحبه مورد بحث قرار گرفت امکان آمادگی برای آزمون آیلتس به صورت خودخوان بود که در پاسخ به این پرسش موسسه بیان برتر اعلام کرد که الزامی به شرکت در کلاسهای آمادگی آیلتس برای شرکت در آزمون نیست و میتوان به صورت کاملا خودخوان (Self study) برای آزمون آیلتس آماده شد. اما، چقدر زمان نیاز است تا به صورت خود خوان به به نمرهی بالا در آیلتس برسیم؟
براساس اطلاعات منتشر شده از سازمان Cambridge، به منظور اینکه بتوان از سطح پایه (Basic) به نمرهی بالای ۷ در آزمون دست یافت، نیاز به ۸۵۰ ساعت مطالعه است. ولی این بدین معنا نیست که بتوان با صرف ساعتهای زیاد در روز، در مدت زمان کوتاه و فشردهای به موفقیت رسید و نیازمند صبر و مطالعهی مستمر است.
سطح زبان خود را از کجا تشخیص دهیم؟
یکی از بهترین معیارها برای تشخیص سطح زبان، ارزیابی سطح زبانی CEFR است که با استفاده از آن سواد زبانی هر شخص در ۶ دستهبندی مختلف تقسیمبندی میشود.
از A1 (مبتدی) تا C2 (حرفهای) زبانآموزان دستهبندی میشوند و با استفاده از آن میتوانند زمان مورد نیاز برای آمادگی آزمون آیلتس را تشخیص دهند.
علاوهبر این میتوان از آزمونهای شبیهساز آیلتس (IELTS Mock test) استفاده کرد تا نمرهی حقیقی و سطح زبانی را تشخیص دهیم.
البته میتوان از کتاب Cambridge نیز استفاده کرد که دقیقا سوالات آزمونهای آیلتس گذشته هستند و به کمک آنها نمرهی آیلتس فعلی خود را تشخیص دهیم.
نحوهی آموزش خودخوان (self study) آزمون آیلتس
مهمترین نکته در آموزش خودخوان آزمون آیلتس تمرین و ممارست مداوم است. راه درازی پیش روی هر داوطلب قرار دارد اما با تلاش و تمرین دستیابی به نمرهی بالا در آزمون آیلتس دور از دسترس نیست.
موضوع دیگری که داوطلبین آزمون آیلتس باید به آن توجه کنند مطالعه منابع آیلتس است. مطالعهی منابع زیاد تنها باعث گمراهی و خستگی داوطلبین میشود.
به عنوان مثال کتابهای بسیار زیادی برای آموزش گرامر زبان انگلیسی وجود دارد اما آیا لازم است که تمامی این منابع مطالعه شوند؟ پاسخ منفی است، باید بهترین و جامعترین منبع انتخاب شود و فقط همان منبع مطالعه شود.
برای گسترش دایرهی واژگان (Vocabulary) نیز کتابهای بسیاری در بازار کتاب وجود دارد اما با مطالعهی کتاب لغت انگلیسی میتوانیم به راحتی به هدف خود برسیم.
برای داوطلبینی که دارای سطح زبانی پایینی هستند کتاب Oxford word Skills پیشنهاد میشود.
برای افرادی که دارای سطح ۵-۵.۵ نمرهی آیلتس هستند کتاب Collins مفید خواهد بود و برای داشتن دایرهی لغات موردنیاز برای نمرههای بالا کتاب Focus on Vocabulary 1 بسیار سودمند هستند.
چگونه منابع آزمون آیلتس را مطالعه کنیم
برای مطالعه مستمر منابع آزمون آیلتس نیاز است تا مهارتهای مختلف آیلتس دستهبندی شوند.
با فرض تقسیمبندی آیلتس به ۵ مهارت خواندن (Reading)، شنیدن (Listening)، مکالمه (Speaking) و نوشتن ۱ (Writing task 1) و نوشتن ۲ (Writing task 2)، لازم است که در هر روز بیشتر از ۳ مهارت مطالعه نشود.
همچنین بهتر است که برای خواندن هر مهارت تفریحی نیز قرار دهیم.
به عنوان مثال زمانیکه قصد تقویت مهارت listening را داریم بهتر است که بین مطالعه منابع آزمون، موزیک و پادکست انگلیسی گوش دهیم.
همچنین برای آمادگی خواندن (reading) نیز میتوان در کنار خواندن متنهای آیلتس، بخشی از زمان خود را به خواندن رمان زبان اصلی اختصاص دهیم.
نکتهی مهم دیگر خواندن جامع است. یعنی برای نمونه هنگام خواندن کتاب Tactics for listening که یکی از بهترین منابع تقویت لیسنینگ است، پس از اینکه تمرینات کتاب حل شد، بهتر است که متن آن را بنویسیم. با این روش علاوه بر listening به مهارت writing نیز کمک کردیم.
سپس متن را همراه با صدا برای خود تکرار کنیم و لهجهی گوینده را تقلید کنیم تا به این صورت مهارت مکالمه خود را نیز تقویت کنیم.
در ادامه میتوانید ویدیو کامل مصاحبه را مشاهده فرمایید: