یادگیری رایتینگ زبان انگلیسییادگیری زبان انگلیسی

نوشتن، هنری از تلفیق همه ی مهارت ها!

روش های یادگیری و تقویت مهارت writing زبان انگلیسی

ما برای برقراری ارتباط از صحبت کردن و نوشتن کمک می‌گیریم. برخی به راحتی می‌توانند واژگان مورد نیاز برای بیان جمله‌هایشان را بیابند اما برخی دیگر نیازمند جست‌وجوهای طولانی برای یافتن واژه دقیق هستند. یکی از جنبه‌های مهم نوشتن استفاده از گرامر صحیح است. اما گرامر همه چیز نیست. نکته‌های بسیار دیگری هم هستند که برای نوشتن به آن‌ها نیاز داریم.

از نشانه‌های یک متن ضعیف، استفاده بیش از حد کلیشه‌ها، قیدها و عبارت‌های طولانی است. نوشتن، یک هنر است و مانند هنرهای دیگر به آموزش و تمرین نیاز دارد. انگلیسی را برای اهداف درسی یاد بگیرید یا بخواهید در کارتان از آن استفاده کنید، در هرصورت مجبورید بنویسید. ممکن است نیاز به نوشتن گزارش کار، تکلیف درسی یا یک ایمیل به زبان انگلیسی شوید. نوشتن، همچنین به تقویت سایر مهارت‌های زبان نیز کمک می‌کند. پس باید به نوشتن نیز در حد صحبت کردن اهمیت داد و برای تقویت این مهارت تلاش کرد. تمرین نوشتن خسته‌کننده نیست، بلکه جذاب و هیجان‌انگیز است.

فواید نوشتن برای تقویت سایر مهارت‌های زبان انگلیسی

  • نوشتن، گوش دادن، خواندن و صحبت کردن وقتی در کنار هم مورد استفاده قرار گیرند، بهتر در ذهن می‌مانند. به همین دلیل است که در کلاس‌های آموزش زبان سعی می‌کنند به تقویت هر چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی بپردازند.
  • اگر هر نکته جدیدی را که می‌آموزید در نوشتن و گفتن به کار ببرید، هم بهتر آن را یاد می‌گیرید و هم آن نکته را فراموش نخواهیدکرد.
  • نوشتن برای تقویت مهارت صحبت کردن به زبان انگلیسی مفید است. آیا تا به‌حال پیش آمده که هنگام صحبت کردن به زبان انگلیسی واژه‌ها را فراموش کنید؟ در نوشتن می‌توانید نوشتن را با سرعت کمتر برای خود بازسازی کنید و به تمرین بپردازید.
  • با نوشتن می‌توانید مهارت‌های دیگر خود را تقویت کنید. می‌توانید واژه‌هایی که به تازگی آموخته‌اید یا گرامرهای جدید را به‌کار ببرید و تمرین کنید. می‌توانید اندیشه‌های جدید را مکتوب کنید. اگر شما نخواهید کسی نمی‌تواند آن‌ها را بخواند. پس از این بابت نگران نباشید. نوشته های شما می تواند محرمانه و خصوصی باشد.

با توجه به نکته‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم حتما به اهمیت نوشتن و تقویت آن پی برده‌اید. پس بهتر است شروع کنیم.

  1. برای تقویت رایتینگ به زبان انگلیسی، داستان بنویسید.

آیا یک لیست از واژه‌هایی که جدید یاد گرفته‌اید و باید مرور کنید، دارید؟ اگر ندارید سریع دست به کار شوید و یک لیست درست کنید. اگر چنین لیستی دارید، یک داستان کوتاه بنویسید و سعی کنید از این واژه‌ها در داستان خود استفاده کنید. این شیوه به شما کمک می‌کند واژه‌ها را بهتر در ذهن نگه‌ دارید و کاربرد درست آن‌ها را بیاموزید. هرچه داستانی که می‌نویسید خنده‌دارتر باشد، واژه‌ها بهتر در ذهنتان می‌مانند. ذهن ما اتفاق‌های شاد را بهتر جذب می‌کند. می‌توانید داستانی که نوشته‌اید را به دوستانتان نشان دهید یا آن را در وبلاگ شخصی خود بگذارید و از مخاطب‌ها بخواهید نظر بدهند و اشکال‌ها را گوشزد کنند. این‌گونه هم خطاهای خود را می‌فهمید و هم تشویق می‌شوید که داستان‌های بیشتری بنویسید.

  1. توصیف تصویر برای تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی

مجله‌ای بردارید و یکی از عکس‌های آن را انتخاب کنید. سپس سعی کنید عکس را با دقیق‌ترین جزئیات توصیف کنید. فقط چیزهایی که می‌بینید را ننویسید، از قوه خیالتان هم کمک بگیرید. تصور کنید که در این تصویر بودید و درمورد چیزهایی که می‌بینید، می‌شنوید، می‌بویید و حس می‌کنید، بنویسید.

ما روزانه از توصیف کردن استفاده می‌کنیم. با این روش می‌توانید صفت‌های بیشتری بیاموزید، توصیف کردن را تمرین کنید و یاد بگیرید چگونه از احساسات خود حرف بزنید. این روش معجزه ای در تقویت مهارت نوشتن به زبان انگلیسی است.

  1. خلاصه‌نویسی برای تقویت نوشتن زبان انگلیسی

آخرین کتابی که خوانده‌اید یا آخرین فیلمی که تماشا کرده‌اید به یاد دارید؟ ممکن است یکی از کتاب‌های مفید برای یادگیری زبان انگلیسی یا یکی از فیلم‌ها یا سریال‌های جذاب برای تقویت زبان را تماشا کرده باشید، حالا به ذهنتان مراجعه کنید و سعی کنید خلاصه آن را بنویسید. اگر فیلم یا کتاب را به‌خوبی فهمیده باشید به‌راحتی می‌توانید آن را خلاصه کنید. اما اگر در خلاصه کردن مشکل دارید، دفعه بعد که فیلمی می‌بینید یا کتابی می‌خوانید باید بیشتر دقت کنید. این کار به تقویت زبان شما کمک می کند.

  1. ساز مخالف زدن برای تقویت رایتینگ زبان انگلیسی

آیا اعتقاد محکم و راسخی دارید؟ مثلا فکر می‌کنید همه باید به‌دنبال یادگیری زبان دوم باشند؟ این تفکر را بالای برگه‌ خود بنویسید، سپس از نگاه مخالف درمورد آن بنویسید. یعنی از این ایده دفاع کنید که همه نباید به دنبال یادگیری زبان دوم باشند. این شیوه به شما کمک می‌کند ایده‌ها و افکار مخالف و موافق را در نوشته‌های خود سازماندهی کنید و به بررسی هریک بپردازید. همچنین در این روش از واژه‌هایی استفاده خواهیدکرد که معمولا مورداستفاده شما قرار نمی‌گیرند. چون از دیدگاهی متفاوت به موضوع نگاه می‌کنید. این کار یکی از روش های جذاب برای تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی است.

  1. تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی با بازنویسی متون

کتاب انگلیسی موردعلاقه خود را بردارید و به اولین جمله آن نگاه کنید. اولین جمله کتاب باعث می‌شود شما تصمیم بگیرید ادامه داستان را بخوانید یا آن را کنار بگذارید. پس اولین جمله کتاب محبوبتان را بردارید. سعی کنید همین جمله را به شیوه بهتری بنویسید. سپس همین جمله را به شیوه بدتری بنویسید. اولین جمله را با درنظر گرفتن مخاطب کودک بازنویسی کنید. سپس تصور کنید مخاطب شما فردی از جامعه دانشگاهی است. این گونه می‌توانید دایره واژگان و مهارت نوشتن زبان انگلیسی خود را آزمایش کنید. همچنین با انواع نوشتن آشنا می‌شوید و به اهمیت مخاطب پی می‌برید.

  1. تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی با نوشتن خاطره

درمورد یکی از خاطره‌های خود بنویسید. کاری که دوستش داشتید، ورزش مورد علاقه‌ خود، یک کار هنری یا هر موضوع جذاب دیگری که دوست دارید. نوشته خود را با فعل‌های گذشته آغاز کنید و با فعل‌های آینده به پایان ببرید. نوشتن درمورد خودتان کار آسانی است پس مطلب برای نوشتن کم نمی‌آورید. همچنین می‌آموزید چگونه از خود و تجربه‌هایتان بگویید. در این شیوه استفاده از زمان صحیح فعل‌ها را هم تمرین می‌کنید.

یکی از پیشرفته ترین مهارت هایی که در همه زبان ها نقش اساسی دارد توانایی نوشتن است که بطور طبیعی پس از شنیدن، صحبت کردن و خواندن آن را فرا خواهید گرفت. با به کار گیری نکاتی که در بالا به آن ها اشاره شد و چند نکته ی زیر می توانید مهارت نوشتاری زبان خود را بهبود دهید:

  • برای نوشتن ابتدا باید مطلب مشخصی را در نظر گرفته و آن را در ذهن خود بپرورانید تا بتوانید به راحتی آن را به خواننده انتقال دهید.
  • زمانی که ایده ای در ذهن دارید و می خواهید در مورد آن بنویسید، ابتدا باید آن را از جهات مختلف بررسی کنید.برای این کار نیازمند روش “بارش افکار و یا طوفان فکری” هستید. بارش افکار روشی است که در آن سعی می کنید به طور عمیق و بدون نظم درمورد چیزی فکر کنید. به عنوان مثال، در یک چارچوب منطقی، می توانید در مورد مزایا و معایب وابستگی بیش از حد به اینترنت فکر کنید. سپس نکاتی که در این خصوص به ذهنتان خطور کرده را به ترتیب در کنار هم قرار دهید.
  • در ارتباط با بارش افکار، نکته حائز اهمیت این است که دید انتقادی به موضوع موردبحث داشته باشید. در واقع، شما به عنوان یک نویسنده باید بسیار فکر کنید تا بتوانید همه چیز را به صورت منطقی و معنادار بنویسید.
  • هنگامی که می دانید که درمورد چه چیزی می خواهید بنویسید، بایستی ابتدا در ذهن خود به آن پرداخته و سپس آن مطلب را روی کاغذ بیاورید. در این خصوص، ایجاد یک طرح کلی (outline) بسیار سودمند خواهد بود. چرا که به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به دانستن جزئیات مطلبی ایده و پیام اصلی آن را نشان دهید. می توانید همه این نتایج را روی کاغذ نوشته و به آن نظم دهید . برایان تریسی در این رابطه می گوید: “روی کاغذ فکر کنید.”
  • اگر در حال نوشتن مطالب چند قسمتی و دنباله دار مانند “بیان داستان” هستید، می بایست مواردی را که در طرح کلی خود نوشته اید از لحاظ زمانی مرتب کنید، چرا که شما در حال نوشتن زنجیره ای متوالی از وقایعی هستید که طرحتان را شامل شده است.
  • یکی از مناسب ترین روشهای موجود برای تمرین نوشتاری “نوشتن خاطرات” است. شما می توانید وقایع مهم زندگی خود را بصورت خاطرات روزانه ، هفنگی و حتی ماهیانه در قالب انگلیسی بنویسید. سعی کنید به مرور زمان به این کار عادت کنید.بدین ترتیب نه تنها مهارت نوشتاری خود را تقویت کرده اید بلکه قدرت تفکر خود را نیز افزایش داده اید.
  • در حین مطالعه می توانید از پورتفولیو استفاده کنید. پورتفولیو مجموعه ای از نوشته ها به همراه تصاویر، اسناد و موارد دیگر است که شما برای بهره آموزشی بیشتر آن را جمع آوری می کنید. این کار قدرت تفکر را در شما بالا می برد و بازتاب مثبتی در مطالعه شما و مهم تر از آن در زندگی تان خواهد داشت.
  • بدیهی است که نویسنده خوب بودن و داشتن دانش لغوی قوی ارتباط نزدیکی با هم دارد. هرچه کلماتی که میدانید بیشتر باشد طبیعتاً بهتر می توانید خود را با استفاده از آن کلمات توصیف کنید.
  • علاوه بر داشتن دانش لغوی، شما می بایست از دانش دستور زبان خوبی نیز برخوردار باشید چرا که نوشتن یک مهارت رسمی و آکادمیک است. در حقیقت، نوشته هایی که از نظر دستوری صحیح نبوده و بار معنایی و منطقی ندارند ، برای خواننده قابل قبول نخواهد بود.
  • در رابطه با دستور زبان، به عنوان مثال از شما انتظار می رود که با انواع حروف ربط و کاربردهای آنها در انگلیسی آشنا باشید. حروف ربط کلمات و عباراتی هستند که اجزای جمله را در نوشته شما به هم متصل می کنند و این امکان را به شما می دهد تا بطور روان تری بنویسید.
  • پس از پایان هر نوشته آن را غلط گیری کنید یعنی یکبار دیگر به دقت آن را بخوانید و در صورت نیاز از دیکشنری کمک بگیرید. در نتیجه این کار  شما می توانید اشتباهات و خطاهای احتمالی مانند بکارگیری کلمات نادرست از نظر تناسب معنایی، فرم رسمی یا غیر رسمی کلمه، دستور زبان، انسجام و دیگر مواردی که ممکن است در متن خود بیابید را رفع کنید.

در این مطلب چند نکته برای تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی را با هم مرور کردیم. اما می‌دانید که فقط دانستن این نکته‌ها کافی نیست. باید همواره تمرین کنید و از این نکته‌ها استفاده کنید تا در ذهن شما جای بگیرند و به تقویت مهارت نوشتن شما کمک کند. از دیگر نکته های مهمی که باید بدانید این است که هرچه بیشتر و بهتر بخوانید، بهتر می توانید بنویسید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا