معرفی آزمون‌های زبان انگلیسییادگیری آیلتسیادگیری زبان انگلیسی

همه چیز درباره آزمون بین‌المللی آیلتس

آزمون بین‌المللی آیلتس (The International English Language Testing System IELTS)، در کنار آزمون تافل (Test of English as a Foreign Language) و (GRE- Graduate Record Examinations) یکی از سه آزمون مطرح و پذیرفته‌شده در سطح بین‌المللی است که برای سنجش میزان مهارت‌های چهارگانه (listening, Reading, writing, speaking) زبان آموزان در سراسر دنیا برگزار می‌شود.

آزمون آیلتس از سال 1980 از سوی  British Council، IDP Education  و سازمان سنجش زبان انگلیسی کمبریج برگزار می‌شود و هرساله حدود دو و نیم میلیون نفر در مراکز آزمون آیلتس در صد و چهل کشور دنیا شرکت می‌کنند. اگر شما هم برای شرکت در این آزمون اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه همراه انتشارات جنگل باشید تا هر آنچه باید در مورد این آزمون زبان انگلیسی مهم و سرنوشت‌ساز بدانید را در اختیارتان بگذاریم.

چرا باید در آزمون آیلتس شرکت کنیم؟

آزمون آیلتس از آزمون های زبان انگلیسی معتبر است و دانشگاه‌های بسیاری در کشورهای انگلیسی‌زبان و غیر انگلیسی‌زبان برای سنجش سطح زبان دانشجو به نتایج این آزمون استناد می‌کنند. به‌طور تقریبی می‌توان گفت آزمون آیلتس در بیش از ده هزار سازمان در سراسر دنیا مقبولیت دارد که این عدد شامل سه هزار و سیصد مؤسسه در ایالات‌متحده آمریکا می‌شود.

در سراسر دنیا سازمان‌های مختلفی مثل دانشگاه‌ها، مدارس، مؤسسات مهاجرت، کارگزاری‌های دولتی و همچنین شرکت‌های چندزبانه برای بررسی سطح مهارت زبانی افراد متقاضی به نمره آزمون آیلتس اکتفا می‌کنند.

همه چیز درباره آزمون آیلتس و منابع ازمون ایلتس اکادمیک

شرکت در آزمون آیلتس برای چه گروه افرادی مناسب است؟

در بیشتر موارد شرکت در آزمون آیلتس برای آن دسته از افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر دنیا را دارند و یا به دنبال پیدا کردن شغلی متناسب در خارج از کشور هستند پیشنهاد می‌شود. مدرک امتحان آیلتس جنرال بیشتر برای کسانی که اهداف شغلی دارند و می‌خواهند به‌عنوان Skilled Worker درخواست ویزا بدهند به کار می‌آید.

آزمون آیلتس مهارت‌های زندگی یا Life Skills مهارت‌های زبانی پایه‌ای را برای ویزای انگلستان و یا اقامت در این کشور موردسنجش قرار می‌دهد.

نحوه سنجش آزمون IELTS به چه صورت است؟

آزمون IELTS برای سنجش مهارت زبانی افرادی است که زبان مادری‌شان انگلیسی نیست. متقاضیانی که می‌خواهند در دانشگاه‌ها ثبت‌نام کنند و درعین‌حال اهل کشوری هستند که زبان رسمی‌اش انگلیسی نیست و بخش اعظم تحصیلاتشان به زبانی به‌غیراز انگلیسی بوده است، باید ثابت کنند که مهارت‌های زبانی موردنیاز برای ثبت‌نام در رشته‌ای که به زبان انگلیسی تدریس می‌شود را دارند.

آزمون آیلتس یکی از راه‌های رایج برای اثبات این ادعا است. این آزمون از 0 تا 9 امتیازدهی می‌شود. نمره قبولی در آزمون آیلتس با توجه به سیاست‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات متغیر است، مثلاً ممکن است دانشگاهی با نمره کلی 6.5 به شما اجازه درخواست بدهد، اما دانشگاه دیگری از شما نمره کلی 7 بخواهد. بنابراین نمره قبولی در آزمون آیلتس کاملاً نسبی است.

آزمون آیلتس سه نوع متفاوت دارد.

  • آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)
  • جنرال (General Training IELTS)
  • مهارت‌های زندگی (Life Skills).

منابع ایلتس اکادمیک

آزمون ماک آیلتس چه تفاوتی با آزمون‌های آکادمیک دارد؟

آزمون ماک آیلتس به عبارتی یک آزمون شبیه‌سازی‌شده است که سؤالات آن مطابق با نمونه سؤالات آزمون اصلی است. کلیه نمونه سؤالات این آزمون در منابع آزمون آیتلس وجود دارد و شرکت‌کنندگان می‌توانند قبل از آزمون بامطالعه هر یک از منابع تخصصی دید کافی به سؤالات و جو آزمون پیدا کنند.

شرکت در این آزمون برای آن دسته از افرادی که قصد دارند در آزمون اصلی شرکت کنند بسیار مفید است چراکه با توجه به هزینه بالای آزمون آیلتس، شرکت در آزمون ماک آیلتس می‌تواند دید بهتری در خصوص سطح زبان افراد بدهد تا آن‌ها بتوانند متناسب با نمره به‌دست‌آمده در آزمون آزمایشی ماک، برای ثبت‌نام و یا تقویت مهارت‌های خود به‌منظور شرکت در آزمون اصلی اقدام کنند.

برای ایلتس چه کتابی بخوانیم

ساختار و زمان‌بندی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال چگونه است؟

آزمون آکادمیک و آزمون جنرال آیلتس از چهار بخش اصلی تشکیل می‌شوند که مهارت‌های شنیدن، خواندن، صحبت کردن و نوشتن را به زبان انگلیسی ارزیابی می‌کنند. بخش‌های شنیداری و گفتاری در دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه هستند.

بخش شنیداری شامل چهل سؤال است که باید در سی دقیقه پاسخ داده شود. بخش گفتاری نیز شامل یک مصاحبه یازده تا چهارده‌دقیقه‌ای با ممتحن آموزش‌دیده آیلتس خواهد بود. همچنین بخش‌های خواندن و نوشتن در دو آزمون آکادمیک و جنرال باهم متفاوت هستند.

منابع مهم آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس

سؤالات بخش خواندن در آزمون آیلتس آکادمیک، چهل سؤال در سه متن مختلف است که متقاضیان برای پاسخ به آن‌ها یک ساعت وقت دارند. سؤالات نوشتن آزمون آیلتس آکادمیک، دو تسک نوشتاری هستند. در تسک اول متقاضی باید اطلاعاتی را که به‌صورت بصری در اختیار او قرارگرفته به‌صورت متنی تشریح کند و در تسک دوم باید یک essay یا مقاله استدلالی بنویسد. برای نوشتن این دو تسک، شرکت‌کننده یک ساعت زمان دارد.

بخش خواندن در آزمون آیلتس جنرال ازنظر زمان امتحان و موضوعات متن‌ها با آزمون آکادمیک تفاوت دارد. متقاضی در بخش خواندن آزمون جنرال چهل دقیقه فرصت دارد تا به سؤالاتی پاسخ بدهد که جنبه عمومی بیشتری دارند. بخش نوشتن در آزمون جنرال، مانند آزمون آکادمیک، یک ساعت طول می‌کشد، اما اولین تسک آن نامه‌ای است که باید درباره شرایطی مشخص نوشته شود. اگر شما قصد شرکت در این آزمون را دارید، پیشنهاد می‌کنم برای تقویت مهارت‌های چهارگانه خود حتماً بهترین کتاب های آیتلس را  مطالعه کنید تا با آمادگی کامل برای شرکت در این آزمون قدم بگذارید.

محاسبه نمره آیلتس برای شرکت کنندگان

محاسبه نمره آیلتس به چه شکل است؟

نمره دهی در آزمون آیلتس برای هر چهار بخش از نمره 0 تا 9 متغیر است. درواقع نمره 9 بالاترین نمره ممکن در آزمون آیلتس است. این نمرات به‌صورت نیم نمره‌ای محاسبه می‌شوند. نمره کلی آزمون آیلتس، میانگین نمره چهار بخش آزمون است که به سمت نزدیک‌ترین نیم‌نمره، رند می‌شود.

مثلاً اگر شما در سه بخش نمره 8 بگیرید، و در یک بخش نمره 8.5 به شما تعلق بگیرد، میانگین نمرات شما 8.125 خواهد شد که به سمت 8 متمایل است، بنابراین نمره کلی شما 8 خواهد بود. اما اگر در دو بخش نمره 6، در یک بخش 7 و در بخش دیگر 8 بگیرید، میانگین نمرات شما 6.75 خواهد بود. این نمره به عدد 7 نزدیک‌تر است، بنابراین نمره کلی آیلتس شما 7 خواهد بود.

همه چیز درباره آزمون بین‌المللی آیلتس

نمره 9، بهترین سطح کسب‌شده در آزمون IELTS

افرادی که موفق شوند در آزمون آیلتس نمره 9 را کسب کنند، کاربران «خبره» زبان انگلیسی محسوب می‌شوند، و کسانی که نمره 8 و 7 کسب کنند، به ترتیب به‌عنوان زبان‌آموز «خیلی خوب» و «خوب» به‌حساب می‌آیند.

کسانی که موفق به کسب نمره 6 در آزمون آیلتس می‌شوند، زبان‌آموز «واجد شرایط» و کسانی که نمره 5 می‌گیرند زبان‌آموز «متوسط» زبان انگلیسی تلقی می‌شوند. نمرات پایین‌تر شامل مهارت زبانی «محدود» با نمره 4، «بسیار محدود» با نمره 3، مهارت زبانی «متناوب» با نمره 2 و «عدم استفاده» از زبان با نمره شمرده می‌شود.

متقاضیانی که در امتحان شرکت نمی‌کنند، نمره 0 می‌گیرند که کم‌ترین نمره ممکن در آزمون آیلتس است. نمره‌هایی که رند نیستند، مطابق عدد سمت چپ طبقه‌بندی می‌شوند، مثلاً کسی که نمره 7.5 گرفته باشد، به‌عنوان کاربر «خوب» زبان به‌حساب می‌آید.  برای آشنایی بیشتر با نمره آیلتس، مقاله “نحوه محاسبه نمره آیلتس” را بخوانید.

پذیرش نتیجه آزمون آیلتس در دانشگاه‌های سراسر دنیا

نتیجه قبولی آزمون آیلتس در اغلب دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرفته می‌شود، اما باید به این نکته توجه کنید که ممکن است بعضی از دانشگاه‌ها نمره آزمون آیلتس را نپذیرند. به‌طورکلی می‌توان گفت تمام دانشگاه‌های انگلستان نمره آیلتس را به‌عنوان مدرک مهارت‌های زبان انگلیسی می‌پذیرند، اما خیلی از دانشگاه‌ها و مؤسسات ایالات‌متحده آمریکا از متقاضیان می‌خواهند برای اثبات مهارت‌های زبانی در آزمون تافل شرکت کنند.

نحوه ثبت‌نام و شرکت در آزمون آیلتس

آزمون آیلتس در مراکز آموزشی سراسر دنیا، هرماه چهار بار و هرسال چهل‌وهشت بار برگزار می‌شود. شرکت در این آزمون برای متقاضیان آزاد است و هیچ پیش‌شرطی ندارد اما پیشنهاد می‌کنیم قبل از صرف هزینه و زمان برای شرکت در این آزمون بین‌المللی حتماً مقاله چگونه خود را برای آزمون آیتلس آماده کنیم را مطالعه کنید.

مراکز معتبر آزمون IELTS در صد و چهل کشور دنیا وجود دارد. شما می‌توانید برای اطلاع از بهترین و نزدیک‌ترین مراکز برگزاری آزمون آیلتس در شهر و کشور خود به‌راحتی و با یک جست‌وجوی ساده در وب‌سایت‌های معتبر دنیا به نتیجه برسید.

در انتها امیدوارم که انتشارات جنگل توانسته باشد اطلاعات کامل و جامعی در خصوص شرکت در آزمون بین‌المللی آیلتس را در اختیار شما بگذارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر شما تجربه شرکت در این آزمون مهم و سرنوشت‌ساز را دارید، حتماً تجربیات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید تا سایر مخاطبانی که قصد شرکت و آمادگی در این آزمون رادارند بتوانند از تجربیات شما نیز استفاده کنند.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا