ژانرشناسی کتاب

به قلمروی ژانر جوانان و بزرگسالان خوش آمدید!

معرفی ژانر Young Adult

به قلمروی ژانر جوانان و بزرگسالان خوش آمدید!

شاید به جرات بتوان گفت که بیشترین علاقمندان کتاب و کتاب خوانی در میان جوانان است. به همین خاطر است که کتاب های این ژانر بسیار گسترده و دارای عناوین مختلفی می باشند. از ماجراهای تام سایر گرفته تا هانگر گیمز همه در این ژانر جذاب و البته کمی ناشناخته قرار میگیرند. سن بیشتر علاقمندان این ژانر بین 14 تا 22 سال است که البته نصف خوانندگان این ژانر بزرگسالان هستند.

مانند تمامی ژانر های دیگر این ژانر نیز ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد. عمدتا داستان های این ژانر بر روی موضوعاتی چون دوستی، عشق اول، روابط و هویت تمرکز دارد. قهرمان داستان با مشکلاتی همچون پیدا کردن خویش یا خیانت در عشق مواجه شده و با راه حل هایی ملموس برای تمام ما سعی کرده آنان را حل کند.

ژانر Young Adult

شاید بتوان گفت که تاریخ ژانر YA با تاریخ چگونگی متصل شدن کودکی به جوانی همراه باشد. یکی از اولین نویسندگانی که در زمینه می توان از آن یاد کرد Sarah Trimmer است که برای اولین بار موضوع کتاب های مخصوص کودکان و کتاب های مخصوص افراد جوان را در کتاب ادبی The Guardian of Education مطرح کرد. در قرن 19 کتاب های منتشر شدند که به نوعی پرچم داران اولیه این ژانر محسوب میشن. کتاب های The Swiss Family Robinson (1812), Walter Scott’s Waverley (1814), Charles Dickens’ Oliver Twist (1838), Alexandre Dumas’ The Count of Monte Cristo (1844) و The Jungle Book (1894) از جمله این آثار هستند.

در قرن بیستم دو کتاب The Catcher in the Rye (1951) و Lord of the Flies (1954) به شدت موفق و تاثیر گذار بودند و علاقمندان بسیاری از جمله جوانان و بزرگسالان را به خود جذب نمودند. طبقه بندی ژانر Young Adult به شکل مدرن امروزی از ده های 1950 و 1960 میلادی ریشه گرفته است، علی الخصوص بعد از چاپ کتاب S. E. Hinton’s The Outsiders (1967). این کتاب که یکی از پروفروش ترین آثار تمام دوران هاست در سن 17 سالگی نویسنده چاپ شد و شاید به همین دلیل است که سنت شکنی خاصی در این اثر به وجود آمد و با خود فرهنگی جدید به قلم های نویسندگان بعد از خود داد. پس از این رمان آثاری چون Deathwatch (1972) و (The Bell Jar (1963 دنباله رو این رمان بودند.

در دهه 1980 موضوعات این ژانر بیشتر بر روی آثاری چون تجاوز ،خودکشی و قتل تمرکز کرد و البته موفقیت  این ژانر را تا حد زیادی بالا برد و به این ترتیب موضوعات جدی تر و متنوع تر به دنیای این ژانر پا گذاشت. اما این ویژگی ها دچار تغییرات زیادی شد.

در سال 1997 کتاب اول مجموعه Harry Potter به نام Harry Potter and the Philosopher’s Stone چاپ شد و به خاطر بلوغ و پیچیدگی خاصی که داشت توانست مخاطبین زیادی را به خود جذب کند. اگر چه این کتاب عملا در ژانرYoung Adult قرار نمی گیرد اما این رمان نقطه عطفی ای برای تجدید حیات داستان های فیکشن و Young Adult بود و تا حد زیادی موضوعات و محور اصلی این ژانر رو جا به جا کرد. تغییری که بعد ها در سه گانه The Hunger Games بیشتر شاهدش بودیم.

لُپ کلام این ژانر

غالبا این ژانر داستان هایی شامل داستان ها از ورود نوجوانان و جوانان به دنیای بزرگسالان است که معمولا در خصوص مشکلات شخصی و یادگیریه قبول مسئولیت برای اعمال آنهاست. در آنالیزی که بین سال های 1980 تا 2000 انجام شد 17 مضوع اصلی برای اینگونه رمان ها کشف شده که از جمله آنها می توان به دوستی، به دردسر افتادن، نیاز های احساسی و جنسی و خانواده را می توان نام برد.

New adult fiction فرزند جوان ژانر Young Adult

ژانر New Adult Fiction ژانری است که می توان گفت از دل ژانر Young Adult نشات گرفته شده. این ژانر که جامعه مخاطبینش بین 18 تا 30 سال دارند اولین بار در سال 2009 توسط انتشارات St. Martin معرفی شد. موضوعات مانند روابط، زندگی دانشگاهی، خود شناسی، روابط عاشقانه و جنسی و مسئولیت های جدید از جمله موضوعاتی است که در این داستان ها استفاده می شود. معمولا تفاوت ژانر Young Adult و New Adult Fiction در اتصال Young Adult به Adult Fiction با نشان دادن زندگی پس از نوجوانی است. از جمله نویسندگان معروف این ژانر می توان به Jennifer L. Armentrout, Jamie McGuire,   و Colleen Hoover اشاره کرد.

برجسته ترین آثار و نویسندگان این ژانر

این نکته نباید فراموش شود که یک کتاب در چندین ژانر مختلف می تواند قرار بگیرد. برای مثال اگر اسم کتاب Twilight را بشنوید سریعا بگویید این کتاب که ژانرش فانتزی است! اما باید بدانید که این کتاب یک اثر Young Adult، عاشقانه و فانتزی است. از جمله کتب دیگر می توان به مجموعه Percy Jackson اثر Rick Riordan و ، The Hate U Give  اثر Angie Thomas، و The Book Thief اثر Markus Zusak ،  The Fault in Our Stars اثر John Green  ،  An Ember In Ashes اثر Sabaa Tahir،   Red Queen اثرVictoria Aveyard ،   Hunger Games اثر Suzanne Collins ، Divergent اثر Veronica Roth اشاره کرد.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا